Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pár napja elkezdtem futni, de...

Pár napja elkezdtem futni, de egy bizonyos idő után erős alhasi fájdalmaim lesznek, mintha a méhem fájna. Ez nagy baj?

Figyelt kérdés

Nincsenek emésztési problémáim, eddig úgy éreztem minden rendben oda bent. De 2 napja intenzívebben eljárok futni. És amikor már eléggé fáradt vagyok elkezd fájni a méhem környékén. A medencémig kisugároz, inkább a medence csontom két oldalán szokott fájni.

Ilyenkor sétálva folytatom és amikor a pulzusom is normalizálódik addigra elmúlik és aztán megint futhatok. De aztán ha ismét kifáradok megint előjön ez a szúró, nyilaló fájdalom. Olyan menstruációs fájdalom féle.

2011. jún. 14. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:

ISmerős, sztem azért van, mert túlterheled magad. Én legalábbis csak akkor szoktam érezni. Fuss kevesebbet, esetleg konkrét programmal fokozatosan növeld a távot, tempót, stb, akkor idővel javul.

Amúgy nem tudom mi okozza, de orvos szerint semmi bajom, gondolom csak az izmok miatt lehet. Múltkor egyenesen a rekeszizmom görcsölt be.

2011. jún. 14. 22:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Próbáltam fokozatosan növelni, de lehet tényleg hirtelen álltam neki. Keményen koncentrálok mindig a helyes testtartásra és hogy szabályosan vegyem a levegőt ennek ellenére ma még az oldalam is beszúrt, azt hittem nem érek haza a lábamon így a kellemes alhasi fájdalmak mellett még levegőt venni is fájt..

Köszi a választ! Akkor holnap kevesebbet futok! És megkönnyebbültem, hogy valószínűleg akkor nekem sincs semmi bajom.

Jobbulást neked is! :)

2011. jún. 14. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Oxigénhiányos állapot, nem megfelelő - a terheléshez képest - vérkeringés, ezért a fájdalom.

Tanuld meg a helyes (dupla) levegővételt ehhez az igénybevételhez és jóval tovább birod.

2011. jún. 14. 22:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Kövesd ezt: [link]

A dupla levegővétel meglepően hatékony és nagyon egyszerü. Levegőt veszel a megszokott módón, de csak feleannyi ideig mint eddig, majd kifújás nélkül rögtön "rászívsz" még egy adagot. Igy jóval több oxigént juttatsz be mintha csak egy nagy óriási levegőt vennél és a saját ritmusodhoz is tudod igazitani.

2011. jún. 14. 22:42
 5/5 A kérdező kommentje:

:D Ezt szoktam csinálni.

Amúgy ma kevesebbet futottam és többet sétáltam. Bevált, mivel az alhasam a helyén maradt. Köszi a linket!

2011. jún. 15. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!