A (kék) vidéki közkutak vize iható?
Kerékpározásról hoztam magammal egy litert belőle. Nekem természetes volt hogy iható, de ivás közben csípte a torkom, és most kicsit szédelgek.
Egyébként teljesen tiszta, semmi különbség nincs közte, és az ásványvíz között.

Iható, viszont olyanból nem célszerű ami földúton van és nincs lefestve se pirossal se kékkel. Más az hogy az én gyomron még a cs*rkeszart is meg emészti :)
Elég ha annyit mondok 3nagyvárosban és ezen belül is kis községekben ittam a kék kutakból soha nem volt semmi gondom.
Ja de megcsípett egy darázs :D
A szédülésed nem köthető ehhez
18/F

" némelyik településeken állítólag ihatatlan"
Szolgáltatott vízművi víz a lehetőség szerint tisztítva van.Ihatatlan vízet miért adnának ki ráadásul pénzért? Nem tudom miért terjesztenek ilyen valótlanságot hogy magyarországon az ívóvíz rossz? Ez nem igaz!

Tudom nem kell hinni a híreknet hozzátettem hogy //állítólag// de a minap is ez ment a tv-ben h valamelyik településen már a gyereket sem tudták megfürdetni benne mert kiütéseket kapott a víztől.
Egyébként a kérdező hozzátette hogy csípett a torka ha nem í víztől akkor talán a levegőtől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!