Mit lehet tenni az ilyen típusú ekcémával?
Páromnak időről időre kijövő, semmilyen tevékenységhez/évszakhoz nem jöthető ekcémája van. Hol nedvedző hólyagok nőnek mindenhol a kézfején, amikből ragacsos váladék jön, hol annyira kiszárad a bőre, hogy ha kinyújtja a tenyerét felszakad az ujján a bőre. Állandóan kenegeti jó zsíros kenőcsökkel de újra száraz lesz, majd átcsap a hólyagos verzióba.
Van valakinek valami hatásos megoldása, valamilyen gyógyszer tapasztalata ez ellen?
Honnan tudod, hogy ekcéma? Ha volt bőrgyógyásznál, akkor biztosan kapott ekcémára való krémet (a "jó zsíros" kenőcs kb. annyi, mintha a kakaót sóval akarnád édesíteni - hasznos, csak nem arra való).
Ha meg nem volt bőrgyógyásznál, honnan tudjátok, hogy ekcéma?
Egy biztos: jönnek majd a "gyógyítsuk a rákot c vitaminnal" tanácsok, az nem fog működni. Bőrgyógyász, krém. Az Elocom jó szokott lenni, de receptes. Az ekcéma nem múlik el, de kezelhető.
Volt bőrgyógyásznál, az általam "jó zsiros kenőcsnek" definiált valamit tőle kapta.:D
Inkább csak olyan krémeket kencsőket várnék amik valakinek hatásosak voltak..
Nekem is dyshidrosis ekcémám volt 3 évig. VOLT.
A bőrgyógyász azt mondta, ez egy idegi alapú allergiás reakció és nem gyógyítható véglegesen, csak tüneti kezelés lehetséges... írt kevergetős gyógyszertári csodát nekem is első körben, csak rosszabb lett tőle. A fentebb említett krémeket is használtam... semmit se ért egyik se. Majd megőrültem tőle, amikor elkezdett viszketni... és tiszta seb lett a bőröm a hólyagok helyén, kirepedezett és kiszáradt a környékük...és a kirepedezett rész alatt is hólyagok jöttek ki.. a kezeimen és lábaimon is...ha nem nyomkodtam ki mérgemben akkor gennyes is lett besűrűsödött.. fájt is..
Kiderült h glutén érzékeny vagyok. A diéta kezdetét követő 2 héten már egyeltalán nem jött elő egy hólyag sem, egy hónappal a diéta kezdete után pedig már abszolút nyoma sem volt annak, h valaha is lett volna ilyen problémám. Azonban... én múltkor megszegtem a diétát, családi ebéd, meg minden... egye fene...kis szenvedés, emésztési problémák, egy hétig döglődés, a súly visszaszedés megreked majd ... mindegy... de rá 2 napra ismét viszketés és 2 hólyag felbukkant... utána már szigorúan vettem és ismét minden rendben. Szóval nem érdemes megállni a bőrgyógyász leírásánál... soha nem jöttem volna rá h ez egy komolyabb probléma hozadéka ha nem lett volna látványos a betegség más szempontból is... azóta utána olvastam és ... nem vagyok egyedül azzal h a gluténmentes diéta megszüntette az ekcémás panaszaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!