Ki hogyan éli meg az extrasystole (időnként érezhető kihagyás érzés, majd egy-két erős szívdobbanás)?
Előzőnek:
Tőlem vettek vért idén, de nem láttak semmit, ami daganatra utalt volna. Neked hogy állapították meg 15 év után a daganatot? Hogyhogy ennyi ideig ott volt és nem látták? (a válaszodból arra következtettem, hogy ez okozta a szív panaszokat).
Valahol azt olvastam, hogy a gyökérkezelt fogak is tudnak furcsaságokat okozni én már erre is gondoltam, mert van 3 is.
Régi kérdés, de hátha segít még valakinek..
Régóta volt már szívkihagyásérzésem nekem is. Aztán 17 éves koromban kezdődött a komolyabb rész, 170-re ugrott a vérnyomásom a semmiből, nyugalomban. Ügyeletre vittek, 150-et mértek ott, de mentős bácsi aszondta ez normális... Továbbküldött háziorvoshoz, aki beutalt kardiológiára. Labor, ekg, 24 órás vérnyomás mérés, de nem találtak semmit. Rá 1 évre szúrni kezdett a mellkasom, elég rendesen. Másnapra kaptam is időpontot kardiológiára, magánrendelésre. Ekg, 4 végtagon vérnyomás mérés, és szívultrahang. Itt azt mondták, keringési hyperkinézisem van (felgyorsult keringés, ez volt 18 évesen). Azóta nebibetát szedek, most vagyok 22. A szívkihagyásérzések néha előjönnek, doki szerint extraszisztolés tevékenység, de állítólag normális. Szervi elváltozás nem volt. Gyógyszer mellett ritkult az ilyen vérnyomás kiugrásos rohamok száma, talán már 1 éve nem volt, de a kihagyásérzések azért előjönnek néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!