Ha valakivel beszélek és még véletlenül sem néz a szemembe az milyen ember?
Azt szokták mondani, hogy nem őszinte az ilyen ember.
Viszont lehet más oka is, nekem is ez a problémám, bár az utóbbi években próbálok változtatni ezen.
Nekem ez önbizalomhiány, úgy vagyok vele, hogy ha belenézek mások szemébe, akkor meglátják a valódi érzéseim és sebezhetővé válok.
Vagy Asperger szindrómás.
Vagy szociális fóbiás.
Vagy averzív személyiségzavaros.
Aki profi a hazugságban, az a szemedbe fog nézni. Aki nem, az akkor nem fog, amikor sumákol. Aki szinte sosem, az alapból olyan. A hazugságvizsgáló géppel is a normál testi funkcióktól való hirtelen eltérés alapján próbálják detektálni a hazugságot.
Fiam is aspergeres, és elég durva látni, hogy mit fognak gondolni róla az emberek... ő szinte soha nem néz a másik ember szemébe, vagy az arcára.
Mindegy, ez van, nem fogja a homlokára tetováltatni, hogy őszinte vagyok, csak más mint te. :(((
Pedig lehet, hogy kéne.
Szerintem az emberek többsége egyszerűen zavarban van, én is így vagyok ezzel. Egy ideig bírom, de hosszú távon egyszerűen nem esik jól ha mások szemébe nézek. Ugyanaz van, mint amit a 2. válaszoló írt...
de ettől még nem sumák meg rossz ember az ilyen.
18/L
Lehet önbizalomhiány, vagy félelem jele is. Hallottam arról, hogy egy távol-keleti vállalat Magyarországon a külföldi szokásokat erőltette, hogy például ne merjenek a dolgozók a főnök szemébe nézni.
Fogyatékosságot mindig nehéz bevallani. Ezt adott esetben úgy kell tekinteni, hogy sajnos muszáj, mert különben nem működik a kommunikáció. Más jelekből el lehet dönteni, hogy valóban Asperger-szindróma áll-e a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!