Tegnap egy szórakozóhelyen elvágtam az ujjam egy wc-csészében, mivel éppen hánytam, és meg kellett kapaszkodnom benne, viszont a wc pereme törött volt és így történt ez a tragikomikus eset. Mennyi az esélye a vérmérgezésnek?
Figyelt kérdés
Nagyon mély a seb és akkor ott vízzel mostam csak ki, és reggel tudtam csak betadine-nal fertőtleníteni. Mennyi az esélye a vérmérgezésnek? Menjek el orvoshoz? Azt hiszem gennyes is.2009. márc. 15. 22:13
1/6 anonim válasza:
Ha gennyes ne szorakozz vele, hanem menj el orvoshoz vele! lehet kapsz tetanuszt, de inkább az legyen mint egy nagyobb baj! Várom majd a válaszodat, hogy mi lett az "ügyed" vége.
2/6 anonim válasza:
Szerintem is menj el, nem lehet túl igényes a hely, ha törött a csésze. Egyébként vigyázhatnál magadra jobban is. Nem akarom már elmondani miket lehet még így elkapni... de remélhetőleg ha eddig nem volt semmi akkor már nem is lesz, de orvoshoz mindenképpen menj el!!!
3/6 anonim válasza:
Menj el szépen orvoshoz holnap reggel! Jobb félni,mint megijedni...
4/6 anonim válasza:
Egyszer hosszabb időt kellett sebészeten töltenem. Ott volt néhány vérmérgezéses. Az egyik disznócsonttal sértette meg a kezét, egy másik pedig a kukánál. Hát szerintem a WC-csésze ezeknél sokkal veszélyesebb. Mindenképpen menj orvoshoz. Egyébként én anno úgy "tanultam" hogy ha megvágom magam, akkor időről időre nézzek rá a sebre, és ha úgy érzem nem olyan mint szokott akkor rögtön menjek orvoshoz, mert amikor a csík elindul akkor már para van. Gondolom te is vágtad már el a kezed ha nem olyan mint szokott (márpedig a genny szerintem nem mindennapi) akkor menj.
5/6 anonim válasza:
Az előző válaszolól kicsit lágyan fogalmaztak.
MINÉL HAMARABB menj el orvoshoz, mert olyan hamar belázasodhatsz ilyen jellegű vérmérgezés miatt, hogy szinte észre se veszed. Ami egy wc-be kerül a szervezetnek méreg, nyílt sebbe kerülve pedig életveszélyes. Zárójelben jegyzem meg, hogy a légióban a mai napig része a kiképzésnek a csapda ásás. A kihegyezett fa- ill bambuszdaraboknak a hegyét mindig ürülékkel kenik be, nem véletlenül. Azt tartják utána van még két napod: első nap még siethetsz, hogy orvoshoz kerülj, a másodikon már csak sietnél ha tudnál.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végülis nem gennyesedett el, és még élek, minden este fertőtlenítettem jóddal, és sok körömvirágteát iszom. Már félig be is gyógyult.(nem mentem vele dokihoz.)
2009. márc. 22. 18:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!