Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon magas a vérnyomásom,...

Nagyon magas a vérnyomásom, mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
15 lány
2011. máj. 24. 08:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj el egy ORVOShoz. Ne hagyd annyiban. A magas vérnyomás nem játék, az egy alattomos betegség. Hosszú távon nagyon veszélyes. Sok ember nem is észlel tünetet magán.
2011. máj. 24. 09:16
 12/18 anonim válasza:

Sportolj sokat, én gyakran bicajjal megyek suliba, ami napi 22 km oda-vissza, és mikor hazaérek, mindig alacsonyabb, mint amúgy. Az úszást is ajánlom. (Én is magasvérnyomásos vagyok.)

Érdemes sok vizet inni, nekem az is szokott segíteni.

És hát keveset stresszelni. Az orvos nem derítette ki, hogy szervi oka van-e a magas vérnyomásodnak? Mert ha igen (nálam például nem), akkor azt kéne először kikezelni.

2011. máj. 24. 09:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Az égetett szeszek is leviszik. Igyál meg 2 adag whisky-t
2011. máj. 24. 09:18
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem, tényleg nem mondott semmit, pedig átnézte a kartonomat! Azt mondta, minden rendben és mehetek! De mondta, is az egyik nővér, hogy biztos az izgatottság, idegesség miatt lehetett. Alapból nem bírom az ilyen orvosos helyeket kórházakat stb... Köszi a válaszokat!
2011. máj. 24. 09:19
 15/18 anonim ***** válasza:

Kérdező! Háziorvos/gyerekorvos, kivizsgálás, gyógyszer. Ez nemcsak magas, hanem veszélyes is (agyvérzés, szívbetegség stb.). Nem is értem, hogy nem vagy rosszul, én már 144-nél csak feküdni bírtam.

Előfordulhat, hogy az idegességtől volt, de a végére kell járni, mielőtt maradandó károsodásod lenne.

Okozhatja a stressz, valami vírus (nálam ez okozta), pajzsmirigy-probléma, meg még egy csomó minden. Rendszeresen kell mérni, akkor kiderül, hogy egyszeri idegesség volt-e vagy tartós állapot. Ha tartósan magas (130-ig normális), NINCS házi módszer. Gyógyszer kell rá.

Házilag csak KIEGÉSZÍTŐ kezelést lehet alkalmazni: a túlsúlyosoknak lefogyni (de te nem vagy az, tehát tárgytalan), aki nem mozog, annak sportolni (gondolom, 15 évesen te azért mozogsz), és csökkenteni a sóbevitelt.

De ha valóban magas a vérnyomásod, akkor sem ezektől, sem fokhagymától nem fog elmúlni.

2011. máj. 24. 09:20
 16/18 A kérdező kommentje:
Rendben, mondtam anyukámnak is, de ő se mondott semmi különösebbet! Régebben többet sportoltam, mostanában meg egyáltalán nem. A futás is jó?
2011. máj. 24. 09:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem kell itt vészmadárkodni.

Először is lehet, hogy csak fehér köpeny hipertóniád van.Vagyis stresszelsz az orvosoktól.Másodszor.A 160 egyáltalán nem olyan vészes.140/90 fölött tényleg magasvérnyomásról beszélünk, de sokszor 180-ig NEM CSÖKKENTJÜK!160-nál pedig még nem beszélünk agyvérzésről főleg.

Azok akik a suliban vizsgálnak, azok sem hülyék, szóltak volna, ha úgy gondolják baj van.A magad megnyugtatására menj el a dokihoz, otthon méregesd, de NEHOGY szedjél vérnyomáscsökkentőt ilyen fiatalon, ha nem muszáj, mert ha valaki azt elkezdi szedni, akkor az elhagyni szinte lehetetlen.

Még jobb lenne egy 24 órás mérő feltétele, azt kiértékelve biztosabb adatokat lehet kapni.

2011. máj. 24. 11:11
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az utolsónak! Eléggé meg vagyok ijedve, nehogy valami komolyabb legyen...
2011. máj. 24. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!