Szerintetek okozhatja mindezt a mandulám? Találkozott már valaki hasonlóval?
A problémám elég összetett sajnos, de megpróbálom röviden és érthetően leírni. :)
Kezdődött azzal, hogy karácsony előtt volt egy jó kis hörgőgyulladásom, elmentem orvoshoz, aki persze akkor semmit se hallott, mert kiköhögtem előtte mindent, azt mondta csak megfázás. De 2 hétig nagyon csúnyán köhögtem, aztán az egész körülbelül 1,5 hónapig húzódott.
Ez után úgy tűnt elmúlik, de szinte majdnem minden nap este lefekvéskor rám jött köhögés, kezdődött száraz köhögéssel, majd egyre jobban szakadt fel valami, végül pedig sípolt és hörgött a tüdőm levegővételnél, szorított a mellkasom. Felültem 15 percre és teljesen jól lettem.
Ez a mai napig fent áll, de szerencsére már nem minden nap jön elő, csak heti 1x-2x.
Február közepe felé egyszer csak az tűnt fel este 11 felé, hogy egyre jobban dagad be az ajkam. Aztán elmentem zuhanyozni, és mindkét combomon terjedtek nagy vörös foltok, közepükön fehér hólyagokkal. Ekkor elmentünk az ügyeletre, ahol csak megkérdezte mi bajom (meg se nézett), és adott calcium injekciót meg egy szem nyugtatót (fogalmam sincs azt minek, nem voltam ideges...). A tanácsára másnap elmentem a háziorvosomhoz, aki azt mondta valamilyen allergiás reakció lehet. Adott beutalót allergológiára.
A bőrgyógyászaton elmondtam mi a bajom, ott pedig kaptam beutalót vérvételre és 3 helyre gócvizsgálatra (fül-orr-gégészet, fogászat, nőgyógyászat). Utóbbi kettő negatív lett, illetve a vérképemen emelkedett volt a fehér és vörösvérsejtszámom, és a koleszterinem. Az ételekre negatív volt az összes allergiateszt.
A fül-orr-gégészeten pedig megállapította az orvos, hogy a mandulám be van tokosodva, egy heg az egész, nem működik, ezért ki kellene venni.
Ezekkel az eredményekkel visszamentem a bőrgyógyászhoz, ő azt mondta, hogy akkor valószínűleg a mandulám lesz a kiváltó ok, addig fent fognak állni ezek a panaszok.
Na most tegnap volt a csúcspont. Este megint a szokásos köhögés, végén már vízszerűt köhögtem fel, azt hittem megfulladok. Aztán elkezdett a fülem mögött kijönni egy kis hólyagocska. Fokozatosan egyre több jött, mire feleszméltem mi is történik, akkor már a vállamtól kezdve felfelé a nyakam hátul végig, a jobb fülem, és a hajam alatt végig a tarkómon egy kiütés volt az egész, mintha ezer szúnyog összemart volna. Megittam egy calcium pezsgőtablettát meg bekentem jó alaposan fenistillel és el is múlt kb. 1 óra alatt.
Kb. ez a történetem, szerintetek mi okozza ezeket? Lehet ez mind a mandulámtól?
Köszönöm előre is a válaszokat!
21/N
Nagyon szépen köszönöm!
Ezeken kívül szokott még gyomorfájásom lenni (de valószínűleg örököltem a refluxra való hajlamot anyutól és savlekötő szedése után már enyhült).
Sajnos akkor marad a mandulaműtét. :(
Kedves utolsó válaszoló! Le tudnád nekem írni, hogy zajlott a műtéted, mire kell számítanom? Milyen lesz utána? Nagyon félek tőle, azt hallottam nem altatnak, és a torokba adnak érzéstelenítőt, igaz ez? Nagyon félek tőle, egyébként az injekciótól nem, csak a torkomba ne! :( :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!