Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az asztma milyen? Mit érez,...

Az asztma milyen? Mit érez, akire rájön?

Figyelt kérdés

Öcsém is asztmás,de ő nem tudja leírni milyen is az. Azt látom, hogy nem kap levegőt, és köhögni is elkezd.Minél jobban bevan fulladva annál inkább köhög. Miért van ez? Nem fáj?

Tegnap este alig bírtam elaludni, mert nagyobb levegővételnél fájt mind a két tüdőm, de főleg a jobboldali, és a légcsövem is. Nagyon erőssen fájt. Eddig nem voltam asztmás, de ez sem az ugye?

2011. máj. 23. 09:35
 1/5 A kérdező kommentje:
és valami olyasmit éreztem, hogy hiába veszek a lehető legnagyobb levegőt(amennyire a fájdalom engette) mégis úgyéreztem, hogy ez nem volt elegendő, mintha mondjuk csak fele akkorát vettem volna, mint a "nagy levegő".Ezért sűrűn kellett vennem a lehető legnagyobbat, hogy elég legyen.
2011. máj. 23. 09:42
 2/5 anonim válasza:
olyan mintha mindjárt meghalnál. nagyon rossz. nem tudod, hogy túl fogod-e élni.
2011. máj. 23. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez már nagyon súlyos aszma lenne.

Fájni nem fáj. Olyan, mintha valaki ülne a mellkasodon, és mintha pl. egy törölközőt szorítanának a szádhoz, és azon keresztül kapnál egy kevés levegőt. Egyszerűen nincs elég levegőd, és nem tudod elég mélyre venni.

Amit éreztél, biztos, hgy nem asztma volt. Inkább meghúzódhatott valami izom vagy megfáztál.

2011. máj. 23. 10:44
 4/5 anonim válasza:
igen ahogy előttem már mondták,mintha valaki ráülne a mellkasodra, és nekem pl.nagyon hirtelen elkap ilyen köhögő-roham szerű dolog, vagy pl. ha annyira füstös helyre megyek be,akkor egyből érzem,hogy elszorul a levegő odabent.
2011. máj. 24. 10:17
 5/5 A kérdező kommentje:

valami olyasmi, hogy hiába veszek nagy levegőt, kb annyit ér, mintha egy kicsit vennék?

És miért van az, hogy valaki köhög? Ahogy fujja ki a levegőt irritálja?

2011. máj. 24. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!