Létezik, h. a kórházi dolgozók bármelyike belenézhet a számgépen bármely civil beteg eddigi kórtörténetébe?
Szerintem ez informatikailag le van korlátozva,tehát max. egy kórházigazgató vagy rendelőintézet-igazgató,meg az ottani rendszergazda láthat szó szerint mindent...nem tudom ezt másképp elképzelni...gondolj csak bele,mekkora visszaélésekre adhatna ez tömegesen okot...
Tehát szerintem minden ilyen kórházban vagy rendelőintézetben van egy informatikai igazgató,rendszergazda vagy valamilyen olyan ember(nem feltétlen vezető,de általában ezzel azért egy magas fizetés és beosztás,tehát rang is jár) ...de az is lehet,hogy akár minden osztályon...bár azt azért kétlem...az mindenesetre kizárt,hogy egy nővérke egy totál másik osztály betegeinek számítógépre vitt adataiba belelátna...
Pedig a srác azt mondja, h. megnézte a csaja a kórházban a srác egyik balesetét, ahol eltört az orra, és azt is látták, hogy mi okozta, mindent. Konkrétan azon nevettek, h. az orvos ilyen hülyesétet vitt a gépre, hogy a ló rugta meg....., holott a srác mondta a dokinak, hogy megütötték....
Na, az mondjuk lehet, hogy csak a röntgen részleget látja a csaj, hiszen az orrtörés is röntgenezve volt..... Bár a srác állítja, h. bárkinek bármit....
Én adminisztrátor vagyok és valóban meg tudom nézni bárki eddigi előzményeit, záróit nagyjából 20 évre visszamenőleg. Kb. 5 évvel ezelőttig a pszichiátria dolgozott saját rendszerrel, azaz rajtuk kívül más nem látta az ott kezelteket, de ma már ott is lehet nézelődni.
A nővérek nem látnak semmit, ők hozzám szoktak jönni kérdezősködni, az orvosok között is van külsős, aki nem tud mindent megnyitni. Nekem viszont a munkámhoz hozzátartozik, hiszen ha új beteget kapunk aki nem hozta magával a korábbi dokumentációt és pl. demens, akkor össze tudom szedni a régi anyagából az anamnézisét. Ugyanígy az orvosnak is hasznos, ha látja az 1 évvel korábbi laborleleteit vagy röntgenét, mi változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!