Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gyógyult már ki valaki az...

Gyógyult már ki valaki az AIDS-ből?

Figyelt kérdés
Szóval aki HIV fertőzött lett és valamilyen módon legyőzte az immunrendszere a vírust és utána már fertőző se volt.
2011. máj. 19. 16:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, ez LEHETETLEN.
2011. máj. 19. 16:37
 2/10 anonim ***** válasza:
azt hiszem még nem csak tünetmentessé tudják tenni.
2011. máj. 19. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval.Ha valaki egyszer HIV vírussal fertőződött,élete végéig hordozó lesz.Csak a szerencsén múlik, hogy a vírus úrrá lesz-e a szervezetén, és kialakul-e nála az AIDS, vagy hordozó marad.Viszont olyanról még nem hallottam, hogy valakiből teljesen eltűnt volna a vírus.De persze biztos jön majd valaki aki megcáfol,mert ugyebár "csodák mindig vannak"...
2011. máj. 19. 16:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, csodák mindig vannak, akármilyen hihetetlen. Szerintem van olyan ember a világon aki kigyógyult az AIDSből, nem uralkodott el rajta a vírus, de ez szerintem kb. 1%.
2011. máj. 19. 16:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem. Ha lenne ilyen ember, nem kéne az AIDS ellenszerét keresni, mert a vérében meglenne a hiányzó anticucc.
2011. máj. 19. 17:00
 6/10 anonim ***** válasza:

vannak olyan emberek, akik immunisak az AIDS vírusra

de ők genetikailag mások mint az átlag

most fejből meg nem mondon kik ezek, ha jól emlékszem Afrikában vannak akik nem fertőződtek meg, pont egy mutáns gén miatt

valakinek ha van kedve, keresse már meg a cikket

2011. máj. 19. 20:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Aki immunis a HIV-vel szemben,az meg sem fertőződik...A kérdés arra vonatkozott,hogy aki egyszer megfertőződött,meggyógyulhat-e.
2011. máj. 19. 21:51
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat, jöhetnek még, ha valaki hozzá tud szólni a témához.

20:32 bár nem a kérdésre válaszoltál engem a te hozzászólásod is érdekelt, nem is tudtam hogy vannak akik immunisak a vírussal szemben.

2011. máj. 20. 09:32
 9/10 nagyr1234 válasza:

Van egy két érdekes írás amit érdemes elolvasni a témában:

[link]

[link]

Nem olyan triviális, ez az elkapós, kigyógyulós dolog. Pl.: felvetődik az a kérdés, ha van olyan ember aki immunis rá, akkor annak a szervezete ellenanyagot kell hogy termeljen a vírus ellen => ha van ellenanyag akkor? Illetve, ha tudjuk hogy x ember immunis rá (biztosan) akkor y ember kaphatna x-től vérátömlesztést korai stádiumban?!

2012. jan. 31. 16:50
 10/10 anonim ***** válasza:

1 beteg van, aki rákos volt, és annyira kevés vírusszámmal volt jelen nála a vírus, hogy a kemoterápia kiölte belőle. őt tekintjük az egyetlen gyógyult betegnek

(hiv/aids prevenciós előadó vagyok, mielőtt valaki kötekedni kezdene)

2012. febr. 16. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!