Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kialakulhat 14 évesen 2es...

Kialakulhat 14 évesen 2es diabétesz?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és már vagy egy hete egyfojtában jelentősen többet eszek és éhes vagyok egyfolytában, el is vagyok hízva, sokat fáj a fejem is, vércukormérésen még nem voltam de aggódok.
2011. máj. 18. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:
2-es típusúra sok okos azt mondja, hogy csak időskorban alakulhat ki, de nem igaz, nekem 12 éves korom óta van inzulinrezisztenciám és 14 évbe telt, mire rájöttek, pont ezért. Nem biztos,hogy diabeteszed van, de el kéne menni egy háziorvoshoz és terheléses vérvételt kérni, ha valami, akkor ez sok mindent megmutat.Talán PCO gyanus is vagy, de ezt meg nőgyógyász tudja ultrahanggal megmondani.
2011. máj. 18. 17:37
 2/4 anonim ***** válasza:
1-es és 2-es is kialakulhat, sajnos már fiatal életkorban is. ha a családban előfordul valamelyik típusa, mielőbb a háziorvoshoz kell fordulni, mert a hajlam öröklődhet. Az éhségnél fontosabb tünet a szomjúság, sokat ivás és sok vizelet ürítése. Biztosat a vércukor vizsgálata (éhgyomri, terheléses) ad.
2011. máj. 18. 18:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Az inzulinrezisztencia nem egyenlő a diabetessel.

Ilyen korban az egyes típus a gyakoribb. De menj el orvoshoz, és kiderül.

2011. máj. 18. 19:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos egyre fiatalabb korban is kialakulhat a kettes típusú diabétesz. Életmódváltással javítható az állapot.
2012. jan. 30. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!