Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire lehet súlyos 22...

Mennyire lehet súlyos 22 évesen bárányhimlősnek lenni? Napok óta lázam van és tegnap jöttek ki a pöttyek.

Figyelt kérdés
2011. máj. 16. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Ahogy a Dr. House-ból is kiderült: kellemetlen dolog. :)
2011. máj. 16. 10:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Felnőtt korban úgy tudom sokkal kellemetlenebb és veszélyesebb is a bárányhimlő mint gyerekkorban.
2011. máj. 16. 10:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon veszélyes, akár impotenciát is okozhat. Öcsém 19 évesen lett bárányhimlős és elég szarul volt meg egy csomó hege is maradt. Én azonnal orvoshoz mennék, az majd felír egy raklap gyógyszert, tényleg nem vicc.
2011. máj. 16. 11:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem 30 évesen volt, 3 és fél hét táppénz, csak az arcomon 46 kiütés volt. Ha nem piszkálod, nem vakarod, nem szeded le a sebeket, nem marad heges. Nekem csak ott marad, ahhol a sebek beleakadtak a ruhába és letépődtek.

Az üzemorvos semmi gyógyszert nem adott, mondván, majd elmúlik, szedjek lázcsillapítót, esetleg vegyek valami lötyit a patikában a kiütésekre. Ezt a házidoki (aki kicsivel értelmesebb) megtiltotta. Semmit nem szabad rákenni, a viszketésre is csak babahintőport. Vízzel szabad zuhanyozni, dörzsölés nélkül. Semmi arclemosó, tusfürdő, sampon. Törölközővel se dörzsöld, csak itasd le a vizet. Szappan csak a nemi szervedre és a hónaljadra, dezodor tilos.

És: felnőtteknek kell gyógyszer!!! Sajnos a nevére nem emlékszem, de miután a házidoki felírta, már nem jött több pötty ki. Csökkenti a felnőttkori szövődményeket. Ragaszkodj hozzá, hogy írják fel!

Amúgy részvétem, baromira viszket és nagyon csúnya leszel pár hétig. :(( Én kb. 1 hétig aludni sem tudtam, annyira viszketett mindenhol.

A legrosszabb, hogy nem mehetsz sehova. 1 hét után megörülsz a bezártságtól. Tipp: sötétedés után menj ki sétálni, ha már nincs lázad.

2011. máj. 16. 12:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Már voltam dokinál és kamillás hintőport ajánlott... de csináltatok valami rázókeveréket, nekem is mondta hogy felejtsem el két hétig a munkát, meg a közösséget... nagyon jó lesz mondhatom, egyre több van rajtam és a hátam is nagyon fáj ahogy veszem a levegőt, azt mondta a doki hogy a láztól, de nehogy tüdőgyulladás legyen belőle, olvastam hogy lehet ez is szövődmény
2011. máj. 16. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nem hagynám annyiban, ha már a hátad is fáj... ismerősöm is huszonévesen kapta el először és kórházban kellett kezelni!
2011. máj. 16. 18:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Már most reggelre csillapodott a hátfájásom....:) úgyhogy ennyivel is jobban érzem magam
2011. máj. 17. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!