Mennyire lehet súlyos 22 évesen bárányhimlősnek lenni? Napok óta lázam van és tegnap jöttek ki a pöttyek.
Nekem 30 évesen volt, 3 és fél hét táppénz, csak az arcomon 46 kiütés volt. Ha nem piszkálod, nem vakarod, nem szeded le a sebeket, nem marad heges. Nekem csak ott marad, ahhol a sebek beleakadtak a ruhába és letépődtek.
Az üzemorvos semmi gyógyszert nem adott, mondván, majd elmúlik, szedjek lázcsillapítót, esetleg vegyek valami lötyit a patikában a kiütésekre. Ezt a házidoki (aki kicsivel értelmesebb) megtiltotta. Semmit nem szabad rákenni, a viszketésre is csak babahintőport. Vízzel szabad zuhanyozni, dörzsölés nélkül. Semmi arclemosó, tusfürdő, sampon. Törölközővel se dörzsöld, csak itasd le a vizet. Szappan csak a nemi szervedre és a hónaljadra, dezodor tilos.
És: felnőtteknek kell gyógyszer!!! Sajnos a nevére nem emlékszem, de miután a házidoki felírta, már nem jött több pötty ki. Csökkenti a felnőttkori szövődményeket. Ragaszkodj hozzá, hogy írják fel!
Amúgy részvétem, baromira viszket és nagyon csúnya leszel pár hétig. :(( Én kb. 1 hétig aludni sem tudtam, annyira viszketett mindenhol.
A legrosszabb, hogy nem mehetsz sehova. 1 hét után megörülsz a bezártságtól. Tipp: sötétedés után menj ki sétálni, ha már nincs lázad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!