Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nyakkeményedés hatással lehet...

Nyakkeményedés hatással lehet a szemre?

Figyelt kérdés

Már egy ideje meg van keményedve jobb oldalon a nyakizomkötegem. Pont jobb oldalon is érzem a szememben, azt a kissé húzódó érzést, szóval érzem, mintha lenne szemem.

Ezt okozhatja a nyakam?

Abból gondolom, hogy igen, mert a nyakban elég sok ideg fut, ami a szemizmokra is hatással lehet.

Volt már valakinek hasonló?

Ha igen, mi segített?

Előre is köszönöm!

2011. máj. 12. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Fú, de még mennyire, hogy hatással lehet rá. Nekem a nyaki csigolyáim vannak elmeszesedve, észre se vettem, nem fájt semmim, csak a látásom kezdett el erőteljesen rakoncátlankodni. Biztos a nyakmerevség miatt nyomás alá került egy ideg vagy nem jut elég vér a szemedbe. Nem tudod valahogy kimaszírozni, ellazítani a nyak izmodat?
2011. máj. 12. 20:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat!:))

Én még csak 18 éves lány vagyok, úgyhogy nem valószínű a meszesedés nálam, viszont egyszer tesiórán nagyon megrándulhatott, és azóta(már több, mint 1 hónapja) be van keményedve jobb oldalon a nyakizmom, de meg is van vastagodva, és szinte kőkemény.

Eleinte szédültem is, aztán elmentem orvoshoz, felírt Flector gélt, azt el is használtam, de sajnos nem mulasztotta el.

Mostanában a jobb szememre is ráhúzódhatott, mert úgy érzem, mintha húzódna, vagy nem is tudom, ha felfelé nézek, főleg rossz.

Éles fájdalmat nem érzek, de estére olyan, mintha kicsit fázna is a szemem, ezt nem tudom jobban kifejezni.

Lényegében úgy érzem, mintha rá lenne valami tapadva a szememre, viszont ezt a "fázást" főleg nem értem.

Félek, hogy nehogy a szememmel legyen valami baj, de Anyum szerint biztos, hogy a nyakam okozza.

Tényleg attól lehet? Neked milyen tüneteid voltak/vannak a szemeddel kapcsolatban?

2011. máj. 12. 21:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyébként próbálom krémmel masszírozni, de eddig az sem sokat használt.:S
2011. máj. 12. 21:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy én se vagyok sokkal idősebb nálad, én 21 éves vagyok, de nyugi, nálad biztos csak ez a nyakmerevség okozza a tüneteket, nem meszesedés, azt mondta volna az orvos. Szóval. Én is szoktam szédülni, olyan mintha inognának a dolgok. Apró világító foltokat látok, van mikor kevésbé, de van hogy szinte alig látok tőlük, vibrál a látásom, és van mikor elsötétül a kép. Szemészeten voltam, ott nem találtak semmit, viszont mondták, hogy biztos a nyakam miatt van. Érdekes, amit írtál, huzatot nem kaphatott esetleg a szemed? De valószínűbb azért, hogy a nyakad miatt vannak a tünetek, remélem hamarosan helyre jössz! Egy masszőr lehet, hogy pillanatok alatt megoldaná a problémádat.
2011. máj. 12. 22:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Tényleg csak ennyi idős vagy? Ez most meglepett.:))

Én szinte állandóan szédültem, vagyis nem annyira szédültem, inkább kóvájogtam, de ahogy elkezdtem használni a krémet, mintha azt legalább elmulasztotta volna, bár néha most is bizonytalan vagyok kicsit.

Nem hiszem, hogy huzatot kapott volna, bár lehet, hogy most közrejátszik az allergiaszezon is.

Csak háziorvosnál voltam a nyakammal, ő megnézte, de nem küldött el tovább máshova.

Lehetséges, hogy egy masszőr tudna segíteni, én magamnak csak nem érem el annyira, meg ha mást meg is kérek, azért mégsem szakszerűen csinálja.:S

Remélem, nem valami komolyabb baj van a szememmel, mert őszintén szólva attól félek, de annak csak nem ilyen tünetei lennének.:S

Szerinted ha visszamegyek a háziorvosomhoz, hova fog küldeni?

A szemem is említettem neki, amikor voltam nála, meg a szédülést is.

Normális dolog, hogy már ennyi ideje nem múlt el?:S

2011. máj. 12. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!