Ez a szívzörej? Mit csináljak?
Hello. Többször is előfordult már velem, hogy egyszer csak elkezdett nagyon erőteljesen, és gyorsan dobogni a szívem, úgy hogy ha nem teszem oda a kezem, akkor is érzem és még hallom is. Akkor kicsit rosszul leszek, hányingerem lesz, le kell ülnöm. Nem sűrű hogy ez történik, de pl 2 nappal ezelőtt este is így volt. Semmi megterhelőt nem kicsálok, akkor is előfurdul. Mi lehet ez?
Elmondtam anyukámnak, azt montda neki is szokott ilyen lenni, és hogy nincs szívzörejem, mert mikor születtem megvizsgáltak. De azóta "kialakulhatott" nem? :O
15/L
Szia!
Nem tudom, hány éves lehetsz, de gyanítom, hogy serdülő, kamasz korban jársz. Ez ilyenkor lehet normális dolog, nekem is volt ilyen. De azért nem ártana, ha valóban készülne egy EKG vizsgálat és egy kardiológus szakember kielemezné.
Ne ijedj meg, amíg ez ájulással nem jár és egy-egy ilyen erősebb szívdobogás nem tart percekig, addig nagy baj nem lehet. A hányinger minden esetben előfordul? Mit értesz az alatt, hogy rosszul leszel?
Nálam is így volt. Kiderült, hogy Mitralis Prolapszusom van. Ez egy kis ritmuszavar, ami a nők elég nagy százalékánál előfordul, de általában semmiféle tünetet nem okoz és veszélytelen.
Lehet, hogy nálad a serdülőkor az oka. Azért nem árt az ilyesmit kivizsgáltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!