A koraszülöttek hány százaléka éri meg a felnőtt kort?
Itt vagyok példának én. :) Márciusra vártak, ennek ellenére december 25-én megszülettem. Teljesen egészséges 21 éves lány vagyok. :)
Az orvosok 1-2 hetet jósoltak nekem...
attól függ,mennyire korán született.
Elég jók az esélyek, a 24. hétre születetteknek is van sansz, de károsodások biztosan előfordulnak náluk és nagyon figyelni kell rájuk, ki sem adják őket sokáig a kórházból.
28. hétre születettek kb. fele biztosan megéri, de ott sem biztos,hogy minden stimmelni fog.
1. vok!!
nekem azt mondták hogy a koraszülöttek fogyatékosok!
* 1. vok!!
nekem azt mondták hogy a koraszülöttek fogyatékosok!
2. vagyok. Ez butaság, nem minden koraszülött fogyatékos! Nekem nincs semmi bajom, ha valaki nem tudja, hogy koraszülött vagyok, meg se mondanák rólam, mert semmiben nem különbözöm a társaimtól. Nem vagyok elmaradva se testileg se szellemileg. Közgázba végeztem, jelenleg főiskolára járok, és mellette a második szakmám megszerezésén fáradozok. :)
Viszont van egy szomszéd fiú, ő is koraszülött volt, és ő valóban fogyatékos. Szellemileg nagyon el van maradva, de mondhatjuk, hogy hasonló életet él mint a társai, mert a fogyatékossága ellenére dolgozik, persze olyan helyen és olyan dolgot csinál ami direkt nekik van kitalálva (mágneseket fest).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!