Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok gyorsan tanulni?

Miért nem tudok gyorsan tanulni?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy hiába ülök a könyv fölött órákat, és próbálom a fejembe verni a szöveget nagyon nehezen megy. Mi lehet a baj? Van rá valamilyen megoldás? Mit tanácsoltok?
2011. máj. 4. 15:16
 1/3 anonim válasza:
lehet csak felszínesen tanulsz vagy esetleg elveszi valami a figyelmedet a könyv felől próbáld ki ugy hogy mindent kikapcsolsz(számitógép mp3 ilyenek ) ,hogy néma csend legyen és próbálj csak az adott tanulnivalóra figyelni
2011. máj. 4. 15:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen problémám van... 3-4 órát tanultam vagy 50-60 angol szót és 2-est kaptam rá... Hiába tanulok semmi nem marad meg és én néma csöndben tanulok...
2011. máj. 4. 15:48
 3/3 tetris ***** válasza:

Tanulás közben ne vonja el semmi a figyelmedet. Ne szóljon a zene se.

Ha nehezen megy a fejedbe a tananyag, akkor módszert kellene váltanod.

Nálam a "leírásos" módszer vált be. A tananyag legfontosabb kulcsszavait kiírtam egy külön papírra. Ezekről a szavakról aztán eszembe jutott a többi tudnivaló is.

Ha angol szavakat kellett megtanulni, ez a leírogatós módszer megint csak bejött. Így:

idegen-magyar

ideg-magya

id-ma

i-m

Sok sikert!

2011. máj. 4. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!