Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A fülem folyamatosan be van...

A fülem folyamatosan be van dugulva. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ma reggel amikor felkeltem még semmi bajom sem volt. De később amiko úszni mentem akkor utána folyamatosan kezdett bedugulni a fülem. Próbáltam mindent csak fülmosást, gyertyázást meg ilyeneket nem. Egyszerűen nem tudom kidugítani. Lehet de kicsi az esélye annak hogy megfáztam. Valaki segítene hogy dugulhatna ki? Remélem NEM kell fűlszúrásra menni. :S
2011. ápr. 30. 19:58
 1/5 A kérdező kommentje:
Eszembejutott még ez is: se ásítás, se az az orrbefogos és nyomós se használt :(.
2011. ápr. 30. 20:00
 2/5 tetris ***** válasza:
A hallójárat lehet begyulladva, ezért védekezésképp a fül bedugul. A megoldás elég hosszadalmas, legalább 2 hét. Több alkalommal is el kell menned kezelésre, ami abból áll, hogy egy gyógyszerrel átitatott gézcsíkot helyeznek a hallójáratba, amit néhány naponta cserélnek. Ahogy húzódik le a gyulladás, úgy fog szép lassacskán kidugulni a füled. A legfontosabb, hogy ne piszkáld, ne nyúlkálj bele, hanem menj el a fülészetre minél előbb, mert - meg fogod látni - el fog kezdeni fájogatni is a füled, és az nagyon kellemetlen tud lenni, amikor hasogat. A fül-orr-gégén ügyeletben is ellátnak.
2011. ápr. 30. 20:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Felszúrni biztosan nem kell. De fülész, az igen. Valószínű, hogy úszásnál a víz fellazította a fülzsírt, ami dugítja a füledet. Ne piszkáld, majd a szakember kimossa.
2011. ápr. 30. 20:09
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy a víz miatt lenne végülis reggel 9-10kor volt az úszás. A fülem egyáltalán nem fáj. Volt már olyan esetem hogy rágáskor fájt a fülem de akkor még aznap elmúlt. Van esély arra hogy holnapra kidugul?

Kösz a tanácsokat :)

2011. ápr. 30. 20:28
 5/5 A kérdező kommentje:
És nem tudom hogy ez befojásol-e valamit de asztmás vagyok, és ezt azért mondom mert az unokatesóm (20) nemrég kapta el és elment fülészetre, neki is bevolt gyulladva, gézcsík neki is kellett és sokáig alig hallott rá de neki fájt is.
2011. ápr. 30. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!