Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hiperhidrózisban szenvedők-vag...

Hiperhidrózisban szenvedők-vagy akik a témáról tudnak valamit?

Figyelt kérdés
Gyermekkorom óta izzad a tenyerem. Később csatlakozott a láb és a hónalj is. Többször voltam orvosnál (házidoki, bőrgyógyász), de konkrétan semmit nem mondtak, csak hogy éljek együtt vele, nem lehet mit tenni. Aztán én magam olvastam utána és akkor jöttem rá, hogy hiperhidrózisban szenvedek. Sajnos nagyon megkeseríti az életem és ha megszüntetni nem is tudom, nem lehetne valahogyan enyhíteni (műtét, botox kizárva)? Ezt a betegség kialakulhatott gyermekkori trauma miatt?
2011. ápr. 24. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy gyermekkori trauma mennyire okozhatja, de elképzelhető és csak azért írok hogy ne érezd magad egyedül velem is ez van életemben nem izzadt úgy a tenyerem meg úgy egészébe sehol mint most kb. 2 hónapja van ez valszeg az érettségi miatt eléggé parás vagyok akármit kezdek magammal :(
2011. ápr. 26. 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért zárod ki a műtétet? Az Országos Pulmonológiai Intézetben végeznek ilyet.
2011. ápr. 26. 16:09
 3/8 A kérdező kommentje:
A műtétet nem merem megkockáztatni, mert azt olvasta, hogy a problémás helyeken ugyan megszűnik, de elég nagy a valószínűsége, hogy máshol (hát, combok) előjön még fokozottabban.
2011. ápr. 26. 20:18
 4/8 anonim ***** válasza:
endokrinologusnál voltál?
2011. ápr. 26. 21:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Endokrinológusnál nem voltam, de TSH-t néztek a véremben és teljesen normális termelése van a pajzsmirigyemnek. Vagy ez kevés lenne?
2011. ápr. 27. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem a TSH-ra gondoltam.
2011. ápr. 28. 21:22
 7/8 driud válasza:
Én egész kicsi korom óta szenvedek ebben, lábon, hónaljon és persze a tenyeremen. Nem igazán veszi senki komolyan, általában csak a "töröld meg a kezed" típusú véleményeket kapok a környezetemből. Eléggé elkeserítő, én is olvasgatok utána, de műttetni én sem szeretném magam. De jó tudni, hogy nem egyedül vagyok ezzel:)
2013. máj. 9. 23:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Endokrinológusnál hormonvizsgálatot lehetne kérni, nekem legalábbis neten azt írták, s utána jöhet a bőrgyógyász a hiperhidrózissal. Nekem sz*rabb, mint itt bárkinek, mert homlokból jön ez a dolog. Erre van műtét, mert lehet megérné, h inkább a lábam izzadjon, azt pont lesz*rom.
2013. jún. 22. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!