Mandulaműtét? Fontos, aki tud segítsen .
26 vagyok ,ezzel riogatott egy orvos ma .Nem igazán örülök neki. És remélem el tudom kerülni .
De ha mégsem, kérlek válaszoljatok az alábbiakra:
-a altatásban vagy bódításban végzik (az érzéstelenítést kizártam magamban ,de nálam a bódítás nem ér semmit, csak az intravénás altatás .Úgy is csinálják, lehet kérni ?)
-Tudtok megbízható jó orvost aki, nem hentes módon dolgozik ,és a hiba %a is kisebb ?(az illető nevét priviben akár.)
-a pajzsmirigy mellett buherálnak. mennyi az esélye egy műtétet követő esetlege hormonborulásnak ?
-Hallottatok e már a lézeres eljárásról ?
ÍRJATOK!
KÖSZÖNÖM!
Nekem 21 éves koromban vették ki a mandulámat. Szerintem nem vészes, ki lehet bírni. A doki először nekem is, hogy érzéstelenítéssel csinálják, én egyből kérdeztem, hogy altatásban nem lehetne-e? Azt mondta dehogynem, csak sokkal veszélyesebb úgy. Könnyen lefolyik a vér, megfulladhatsz vagy tüdőgyulladást kaphatsz.. Nekem ennyi elég is volt, maradtunk az érzéstelenítésnél. Nem vészes, kibírható. Fehérváron műtöttek engem. Az első 2-3 hét rossz lesz utána.
Első válaszoló:
Tejet nem lehet inni? Nekünk hozták a kakaót is az osztályon.. A babapiskótát úgy ettük mártogatva a kakaóba..
Az első egy nagy idiótaságot mondott most.
Minél idősebb valaki, annál jobb,ha altatásban végzik, mert a hegek és a gócos mandula olyan mélyen lehet a torokban, hogy csak altatásban lehet jól hozzáférni.
Én 23 évesen vetettem ki, először helyi érzéstelenítésben kértem és egy hét múlva vénás vérzésem lett, mert a leghátul lévő vénát a doktornő nem tudta rendesen elkötni, olyan mélyen volt. Utána altatásban csinálták meg újra és az sokkal jobb. Kapsz egy infuziót és már alszol is ,majd felkeltenek.
Először furcsa érzés lesz a torokban, máshogy tudsz nyelni is, nekem először az orromon jött ki a tea.Viszont az sem igaz,hogy nem lehet enni, mert 1 órával a műtét után már hoztak pépes ételt, sőt, amint eláll a vérezgetés, már kell is inni.
Nem akkor fáj, hanem kb. 3 nap múlva, amikor elkezdődik a sebleválás.
Nem fogok hazudni, persze egyéne válogatja, de igenis k.rvára tud fájni,olyan,mintha kést forgatnának a sebben és kisugárzik a fülbe is, volt olyan,hogy éjszaka is erre ébredtem.De 1 hét után szűnik a fájdalom és fokozatosan elmúlik. Viszont azt is tudnod kel,hogy újra meg kell tanulnod enni, inni és beszélni, én 2 hónapig sem tudtam kiejteni bizonyos hangokat, főleg a H- hangot.
A pajzsmirigyhez semmi köze ennek, hozzá sem érnek.
Amikor helyiben csinálták nekem, az inkább érdekes és kicsit sokkoló volt, azért gondolj bele, hogy a szemed előtt vágják ki a manduládat, hiába nem érzed, háal az égnek, azért kellemetlen, mert én folyton attól féltem, nehogy elmúljon az érzéstelenítő hatása. Kaptam lidocaint és még spray formában is, nem éreztem semmit, azt sem , amikor hirtelen köhögtem és az orromból jött a vér.NA ezért kellemetlen, jobb altatásban és kevesebb a kockázat. Nem folyik le a vér, annyi,hogy megfulladj, rákötnek egy szívót a torkodhoz. Ami vér lefolyik, azt kikakilod.
Orvost nem tudok,csak jó kórházakat;Tatabányai-Szent Borbála Kórház,Bethesda,és Pesten még sok van...
Nem,nem buherálnak a pajzsmirigy mellett.Ennek semmi köze ehhez!Nem várható hormonborulás.
Hallottam már róla,de nekem nem úgy csinálták,hanem a hagyományos eljárással,ezért erről nem tudok semmit.
Hidd el,ha a megfelelő fájdalomcsillapítót használod,és nem szeged meg a diéta szabályait:nem kiabálsz,nem eszen meleget,és túl fűszereset,akkor nem lesz semmi baj! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!