Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kullancs lehet ez, vagy...

Kullancs lehet ez, vagy véraláfutás? SOS!

Figyelt kérdés

Gyűrűsujjamon fél centire a gyűrűm fölött lett hirtelen egy kb 1 mm-es kitüremkedés. Olyan, mintha vérömleny lenne, de csak akkora, mint egy gombostű feje, de még inkább annál is kisebb. Sötétbarna/vörös színű, de a széle inkább véreresnek látszik.

Próbáltam nedves gyufával kenegetni körülötte, ahogy olvastam, de nem mászott ki a kullancs. Lehet, hogy már ennyire belefúrta magát, és akkor már nem mászik ki?

Vagy nem is kullancs? Csak akkor mitől lett?

2011. ápr. 9. 17:25
 1/6 anonim ***** válasza:
kép?
2011. ápr. 9. 17:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem kullancs, a kullancs kiemelhető.
2011. ápr. 9. 17:29
 3/6 anonim ***** válasza:

szia!

Ha az kullancs, akkor vannak lábai! Mégpedig 8, mivel atka/pókféle. Ha kullancs, nem szabad semmivel sem kenegetni! Ez tévhit, és sajnos még mindig sokan hisznek benne. Ha valamit odakensz, a kullancs belédköpi a bacikat. Egyszerűen ki kell húzni! És a potroha alatt fogd meg, nehogy megnyomd véletlenül, mert akkor is visszaöklendezhet bacikkal teli vért.

2011. ápr. 9. 17:31
 4/6 anonim ***** válasza:
küldj képet. Amúgy lehet, hogy csak valami seb/vérhólyag
2011. ápr. 9. 17:41
 5/6 anonim válasza:
Szerintem nem kullancs, én ugy tudom az nem megy be a bőr alá. Nem fáj véletlenül? Mert ha igen, lehet hogy csak elpattant egy ered, ami nem vészes, gyorsan elmúlik magától. Nekem pattant már el erem,a tenyeremen, féjt is, és pont olyan véraláfutás szerű volt.
2011. ápr. 9. 18:39
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megmutattam egy dokinak, csak vérhólyag. :)

2011. ápr. 11. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!