Megmart a bolognese kutyám, van okom aggódni veszettség miatt?
A kutyám nem volt beoltva 2007 óta, mert párom meggyőzött arról, hogy mivel túlnyomó részt szoba kutya, kertben meg csak időnként van, ezért felesleges, hisz nem jár olyan helyekre.
Soha nem bántott még, csak most először, és tényleg szinte csak akkora sebet csinált a kezemen, mintha enyhébben megvágtam volna magamat, viszont olvastam, hogy a legkisebb karmolás is veszélyt jelenthet mind állatnál, mind embernél veszettség tekintetében. Forduljak orvoshoz, vagy felesleges? Tanultam az esetből, így elviszem minél hamarább beoltatni, de visszamenőleg szabhat ki pénzbírságot az állatorvos is, vagy csak az önkormányzat tehet így?
A kérdező jelen van ám...! Téged még sosem győztek meg semmiről sem, amiről úgy gondoltad, hogy helytelen? Nagyon könnyen ítélkezel!
Ettől független vállalom a felelősséget, ez nem szerepelt a kérdéseim között, hogy így tegyek-e, csak az nem mindegy mekkora felelősségre vonásról van szó!
Kedves kérdező!
Ne itt folytass közvélemény-kutatást! Ehelyett.
1. Irány az orvos!
2. Mondd el neki pontosan mi történt!
3. Tartsd a popsid!
4. Irány az állatorvos, addig a kutyus mindenkitől legyen elzárva!
5. Pontosan mondd el mi történt! Ha egy olyan kutya, ami négy éve a tiéd, megmar, az finoman szólva nem normális.
6. Lesz, ami lesz.
"Téged még sosem győztek meg semmiről sem, amiről úgy gondoltad, hogy helytelen? Nagyon könnyen ítélkezel!"
Biztosan volt már ilyen, de az egészségemmel és mások egészségével kpacsolatban nem fogadok meg tanácsot "hüly-éktől". Márpedig aki azt javasolja, nem kell a kutyád beoltani, mert minek, annak valami baja van. Se arra nem gondol, hogy a kutyának rossz, se arra, hogy annak is rossz lesz, akit véletlenül megmar, és ebből kifolyólag neked, mikor tartanod kell a hátad... Ennyi erőfeszítésbe telik végiggondolni és logikusan dönteni, mint leírni. Én max olyasmiben kérek tanácsot, amihez nem értek. Akinek kutyája van, ennyit tudnia kell ezekről a dolgokról!
Egyetértek amúgy azzal, hogy nem valószínű, hogy elkapsz tőle valamit, főleg ha nem verekedett/érintkezett más kutyákkal (ezt mondjuk nehéz megmondani), ha te nem is mész orvoshoz, a kutyát mindenképp oltanod kell, nemcsak veszettség, hanem más problémák ellen. Kíváncsi lennék, ezek után féregtelenítitek, ápoljátok-e rendszeresen, be van-e oltva kullancs által okozott betegségek ellen, vagy kapott-e kullancs és bolha elleni cseppet, hordjátok-e kivizsgálásra évente... Meglepne.
12:57 " Ne itt folytass közvélemény kutatást. "
Már bocs, hogy megmerek kérdezni valamit olyan helyen, ami arra van, hogy így tegyek. Sokakkal ellentétben én nem szeretek minden szarral orvoshoz rohangálni!
13:48 " Én max olyasmiben kérek tanácsot, amihez nem értek. Akinek kutyája van, ennyit tudnia kell ezekről a dolgokról! "
Én meg ehhez nem értek-értettem bár mennyire is hihetetlen, de ahogy elnézem rajtam kívül sokan mások így vannak vele.
Azért mert más meggyőzött arról, hogy felesleges, mert szoba kutya stb., az még nem jelenti azt, hogy hülye, jó lenne, ha nem sértegetnél valakit, akit nem ismersz!
És képzeld gondozva van, ápolva van, és szeretve van...részemről talán túlzottan is, ami miatt nem tarthat "falka vezérnek", nem majom szeretettel, de túlzottan.
Sőt, azt is elképzelheted, hogy az első oltásokat, kezeléseket megkapta és ott akkor az állat orvos sem közölte, hogy évente vinni kell vissza oltásra. Soha nem volt beteg, és még csak nem is tűnik boldogtalannak a kutyám, de mások szerint sem, ez azért bizonyíthatja azt is, hogy nem az van, amit feltételezni mersz!
De egyébként mindegy, mint írtam az elején könnyedén ítélkezel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!