Mi a különbség meditáció és relaxáció között?
Figyelt kérdés
2009. márc. 1. 01:01
1/5 anonim válasza:
A relaxacioban ugyanebben az állapotban maradunk, pihentető de nem annyira mint a meditáció, az utóbbi alfa állapotban történik amit hogy elérjünk sok gyakorlás és hozzáértés is kell, és nagyon pihentető.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. márc. 1. 17:24
3/5 anonim válasza:
A relaxacioban ugyanebben az állapotban maradunk, pihentető de nem annyira mint a meditáció, az utóbbi alfa állapotban történik amit hogy elérjünk sok gyakorlás és hozzáértés is kell, és nagyon pihentető.
Vedd észre az ellentmondásokat amit ebben a néhány sorban írtál.
4/5 anonim válasza:
Autogén tréninget (relaxáció) és mindfulness meditációt tudom összehasonlítani. Ezeket tanultam.
Relaxációnál tudatosan lazítjuk el a testet, lassítjuk a légzést stb
Meditációnál ez nem cél, de gyakran létrejön. Meditációnál nem mind ülő vagy fekvő. Van nyújtómeditáció, sétálómeditáció stb.
Van olyan gyakorlat, ahol a figyelmet magunkra kell irányírani, van olyan, ahol másra (pl környezet)
5/5 anonim válasza:
Nekem a relaxáció pihentetőbb testileg.
Lelkileg a meditáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!