Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az RH negatív ritka vércsoport?

Az RH negatív ritka vércsoport?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 23:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

abban a kiskönyvben, amelyikben az oltásokat jegyzik, benne van.

egyébként, sokan nem tudják, de nem árt, ha te igen. én egy cetlire rá szoktam írni és a pénztárcámban tartom meg jegyzetként a mobilomban - ha baleset érne (remélem, nem lesz semmi baj), hasznos dolog. (mivel én ritkább, A RH- vagyok - ami pl. terhességkor, ha nem figyelnek oda -bár szoktak-, lehet probléma, ezért nekem fontos)

menj el háziorvosodhoz, kérdezd meg, mi a tied. lehet, feljegyezték, stb.

A, B, AB, 0 - ez a négyféle vércsoport létezik, illetve ezeken belül van RH negatív és RH pozitív megkülönböztetés.

jut eszembe: attól, hogy a szüleid A-sok még lehetsz 0-s, egyébként, öröklődés szerint, ha a szüleid olyasféle A csoportúak. (nem mennék bele nagyon, csak annyira, hogy pl. két 0-snak sosem lesz A, B vagy AB gyereke, két A-snak sem tud B-s gyereke lenni... két AB-snek A, B és AB gyereke lehet, stb.)

2011. ápr. 8. 00:06
 12/14 anonim ***** válasza:

De lehet neki, görgess le és olvasd el a Bombay jelenséget.

[link]

2011. ápr. 8. 00:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem sem csinálták meg újsz. koromban, így én sem tudom.

Cetlit meg tök feleslegesen hordasz, ugyanis, ha balesetet szenvedsz, nem egy papiros infói alapján fognak neked vért adni (nem tehetik, súlyos orvosi műhiba lenne, ha emiatt kapnál rossz vért), hanem előbb megvizsgálják a vércsoportod. :)

Egyedül akkor fogadják el úgy tudom a vércsopit, ha hivatalos papíron tüntetik fel, pl. véradói igazolványon - ha van ilyen.

2011. ápr. 8. 06:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Elárulom, hogy bizony az RH is egy vércsoportrendszer, ahogyan az ABO. Sőt, ezen kívül még van jó pár.

Az európai rassz 15%-a RH- vércsoportú.

2011. ápr. 8. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!