Mit jelent az, hogy : A cholechysta normális nagyságú és falvastagságú, a kp. harmadánál septalt, de kőmentes?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 20:11
1/8 anonim válasza:
Az epehólyag normális nagyságú és falvastagságú, a középső harmadánál van benne egy sövény, de kőmentes.
2/8 A kérdező kommentje:
Már egy ideje, rosszul vagyok, szúr az oldalam az epémnél. Most akkor nincs semmi bajom? Vagy lehet még abból valami gondom?
2011. ápr. 7. 20:17
3/8 anonim válasza:
Az epehólyagban levő sövény öröklött eltérés, nem kóros, de hajlamosíthat epepanaszokra és epekő képződésre. Panaszai miatt keressen fel egy gasztroenterológust, vagy hepatológust.
4/8 A kérdező kommentje:
Már lassan 1 hónapja fáj a jobb oldalam, voltam azóta UH-n de nem láttak semmi eltérést. Viszont ugyanúgy fáj. Mit javasoltok? A kis epekövet is észre kellett volna vennie az UH-nak ugye?
2011. ápr. 27. 20:50
5/8 anonim válasza:
Az epehólyagban levő sövény akadályozhatja az epe ürülését.
Diéta, cholagol cseppek alkalmazása, bő folyadék fogyasztás első körben megpróbálható. Továbbra is fennálló panaszok esetén szakorvos felkeresését javaslom. A hasi UH-t ki kérte, Ön, ho, szakorvos?
6/8 A kérdező kommentje:
Most lehet, hogy hülyének néztek, de mit jelent az epében az a sövény? , Orvos kérte az UH-t,
2011. ápr. 27. 21:38
7/8 anonim válasza:
Az epehólyag-ami a máj által termelt epét raktározza és emésztéskor kiüríti-leginkább egy fel nem fújt lufihoz hasonlít. Egy körte alakú, üreges szerv, a sövény ezt az üreget osztja két rekeszre.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtad :) , De voltam UH-n s nem mutatott semmit sem, de ugyanúgy fáj. Valami ötleted nincs, hogy akkor mi bajom lehet?
2011. ápr. 27. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!