Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Emésztési zavarra szedett...

Emésztési zavarra szedett probiotikum mennyi idő után kezd javítani a helyzeten?

Figyelt kérdés
2011. márc. 20. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs komolyabb baj vagy nem virusos akkor 1-2 nap és használ.Ajánlom a bonolactot,de a többi is biztos jó.
2011. márc. 20. 19:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt hiszem nem lesz egyszerű dolga. Egyre nagyobbnak tűnik a gond. Régebben ehettem bármit. Utóbbi időben pedig a túl fűszeres ételektől, a fhagymától, először csak a tejtől, mostmár egyre több tejterméktől is puffadok, székrekedésem van, és nehezen jön helyre a dolog.

Segít egyáltalán ilyen esetben a probiotikum szedése? Van esély arra, hogy a probiotikum helyre hozza a benti helyzetet, és újra ehetek mindent?

2011. márc. 20. 19:55
 3/6 life is beautiful válasza:
helyrejöttél azóta, mi lett?
2011. nov. 27. 15:41
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem tökéletes a helyzet, de jobb.

Probiotikumot csak egy tíz szemeset szedtem be, de már rég volt, tehát nem igazán emlékszem, hogy javított-e valamit.

Azóta naponta eszek szezámmagot. Azt olvastam róla, hogy jó bélproblémákra, és lehet is benne valami. Emésztésre pedig lenmagot eszek.

A fűszeres kajákat és főtt ételben levő tejtermékeket azóta jobban viselik odabent, viszont a nyersen fogyasztott tejterméket nem bírom. Tejet pedig semmilyen formában nem ehetek. Se "nyersen" se bármiként elkészítve.

Megkérdezhetem mi okból érdeklődtél? Talán valami "terápiád" vagy készítményed van a problémára?

2011. nov. 28. 11:48
 5/6 life is beautiful válasza:

:)

csak mert nekem is vannak kb másfél éve emésztési zavaraim, most már sajna az arcomon is látszik elég rendesen ,és mindez kihat a lelkiállapotomra is..

nemrég elmentem egy akkupunktúrás dokihoz, írt fel vmi cuccot, ami már 3 hete szedek még nincs meg a hatása ,de elvileg, mivel nem gyógyszerféle , lassabban ,de tartósabban képes helyreállítani az egészséget..

a gyomortükrözésen am már régóta agyalok ,ultrahangnak semmi értelme, az előbbi viszont kellemetlen..már pedig marha jó lenne túllenni rajta..

na azt hiszem nekiállok én is magokat enni :D

2011. nov. 28. 15:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Na igen, a tükrözések...Arra nekem is el kellene mennem, hogy kiderüljön, valójában mi bajom is van. De ha oda eljutok, az csak úgy történhet meg, ha visznek. Magamtól tutira nem megyek.:(

Bár mondjuk lehet, hogy sok értelme nem is lenne, csak papírom lenne a betegségről, és neve lenne. Ugyanis ahogy itt az oldalon olvasgattam akár a tejcukorérzékenyek, akár a tejallergiások, akár a bélgyulladásosok hozzászólásait, mindnek az a lényege, hogy elment dokihoz, mostmár tudja mi a baja, de azok alapján amiket írtak, a doki egyikkel sem tudott mit csinálni.

Ugyebár a tejcukorérzékenységgel és tejallergiával nem lehet mit kezdeni, csak eggyütt élni vele, és kerülni amit kell. A bélgyulladásosok írásait olvasva pedig kaptak ilyen-olyan gyógyszert, rendszeresen járnak kontrollra, de nem javulnak. Aki azt írta, hogy évek óta tünetmentes, az pedig azt hiszem egyik sem gyógyszertől lett az, hanem a megfelelő táplálkozástól.

tehát a dokihoz menetellel én úgy vagyok, hogy egy sor kellemetlen vizsgálat után max. annyi lenne a változás, hogy "neve lenne a gyereknek".

A szezámmagot éhgyomorra szoktam enni csak úgy simán, a lenmagról pedig azt olvastam ,hogy bélgyulladásra leginkább vízben áztatva a leg jobb. Bár én változóan eszem. Egyszer így, vízben áztatva, ez az esetleges bélgyulladásra jó, néha pedig este lefekvés előtt egész lenmagot eszek sok vízzel lenyelve. Ez pedig székrekedés ellen jó.

Ha neked is hasonló problémáid vannak mint amiket én leírtam ,és valami beválik, akkor szivesen fogadom:)

2011. nov. 28. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!