Hogy lehet normalizálni a túl sok vasat a szervezetben?
A vérképem túl sok vasat mutat, a doki nem mondott rá semmit, viszont ez hosszú távon szív és máj károsodáshoz vezet.
Van valami étrend amivel csökkenthetném a vasbevitelt?
A vas egészségtelen felhalmoződása szinte lehetetlen. ha mégis van ilyen betegség, a sok Ca fogyasztása a csontba segít beépíteni a vasat, a ca, zn, mg, lúgos sói, pedig a felszívódását gátolják.
desferoxamin nevű anyag gyógyszer, ez direkte megköti és távoztatja a vasat, pl. orvosi tuladagolás, vagy kemoth. előtt van erre szükség.Desferal iv inj.
nem kevered a rézzel?
willson kór.-réz a májban? nem erre gondoltál?
ha csak túladagoltad a vasat pl hónapokon át, várni kell és kész.
Pont hosszú távon fog kiürülni, és semmi bajod nem lesz, de ha örülsz neki, ihatsz napi 2 Ca Sandoz-D3 pezsgőtablettát két hétig, szünet, két hét újra.
Döntöen növényi étrend és sok tej.
Az nem vészes, ha nem mondta a doki. Ne szedj vasat, ne egyél vörös húsokat, májat, zöld növényeket nagyobb mennyiségben. Vas gyorsan ürül, bevinni nehezebb (én a másik véglet vagyok közel 0 vassal)
Ha hónapok után se javul, akkor az már utalhat bajra, nem jut eszembe mi a neve annak a betegségnek, de ezen az oldalon is többször találkoztam már vele. :S
Haemosiderosis?
Ez a máj és a vese sejtjeiben észlelhető fokozott vasraktározás. Nagyon ritka nálunk, inkább fiatal hölgyeknél van, vagy most hogy a fél ország zsíroskenyéren tengődik, a_ vashiány_ lesz a probléma.
Microcytaer anaemia ennek az eredménye, de mástól is lehet vérszegénység. (Folsav, réz-mikroelem, B2-B6-B12 vitamin hiány.(Vegetarianizmus hajlamosít.) Ezeket a szereket vérszegény személy szedje egyszerre. Mellékhatásuk nincs, a vas emésztőszervi ártalmatlan ezt-azt okozhat. Vissza a kérdésedhez.
Labor előtt egy héttel már hagyd ki a vastartalmú szereket, ételeket.
Valóban a máj a legdúsabb vasban, meg mérgekben,(!) kulturországban szóba sem jön sertés-marhamáj fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!