Ha kiveszik a garatmandulámat, változik az énekhangom? (szoprán vagyok)
Gyerekeknél csomószor még magasabb lesz a hang. Hány éves vagy? :) Van, akinél semmi nem történik. Nekem előző magánének-tanárom mondta, hogy jó lenne a hangom szempontjából kivetetni. Több lesz a hely a torkodban, énektechnikailag pozitív dolog lehet. Másik tanárom szerint nem biztos, hogy változna, de valsz. jót tenne inkább, mint rosszat.
Egészségügyi szempontból meg... Ha nagyon csúnya, vagy folyton begyullad, netán elkezdtek elhalni benne részek... Akkor nincs választás, ki kell vetetni. Ha viszont nem muszáj, jobb, ha megmarad. Nekem a mandulám felfog minden bacit, sosem ment még a tüdőmre, gyomromra (van ismerősöm, akinek mióta kivették, folyton minden kis megfázás a gyomrára megy).
Ja és a manduláid méretétől is függ. Nekem doki szerint "csökevényesek", és csak akkor vetessem ki, ha "üszkösödnének", ahogy ő mondta. :)
Felnőtt korban amúgy macerásabb az egész műtét, de az idő előrehaladtával csak egyre inkább. Ha sok bajod van vele, mihamarabb jó lehet kivetetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!