Penészes a szobánk egyik oldala, pont ahol az ágyunk van.
Lehetséges, hogy emiatt van hónapok óta asztma jellegű
köhögésrohamunk?
Figyelt kérdés
Hosszú évek óta ez az oldalunk penészes,mivel alattunk nem fűtenek.Egy pár hónapja átbútoroztunk erre az oldalra.Mivel nagyon penészedett,ezért nikecellel ahol penészes volt,leragasztottuk.A penész már nem látszik,bár nagyon sokat szellőztetünk,de hónapok óta nem tudunk kijönni a rohamköhögésből,náthából.Persze mi is átesünk a "szokásos" náthán,de ez már drasztikusan megvisel minket.Ezért gondoltunk arra,talán a fal miatt lehet,és jobb lenne áttenni az ágyunkat vissza száraz oldalra. Mit szóltok hozzá?
2011. márc. 13. 12:29
1/7 anonim válasza:
Az bizony nagyon lehetséges, de nem eltakarni kell a penész foltokat, hanem eltávolítani azokat. Mossátok le a falat ecetes vízzel, vagy a most hírdetett / TV-ben / penész eltávolítóval fröcsköljétek be.
2011. márc. 13. 12:35
2/7 anonim válasza:
Nem nikecellel kellene leragasztani, hanem penészirtóval vagy egyszerű hipóval kellene befújni a penészes falat, hagyni hatni, majd jól letörölni, és szükség szerint újra fújni. Csodát nem fog tenni, de lényegesen jobb lesz.
2011. márc. 13. 12:36
3/7 anonim válasza:
Addig örülj, míg csak asztma szerű, ugyanis a penésznek vannak olyan fajtái, amelyyek asztmát okoznak. Leragasztani... hát ez csak látszólagos kezelés, attól még ott van. Ha a Szavo és társai már nem segítenek, akkor hívjatok szakembert, nálunk is ez volt az egyik szobában, azt mondták, legalább 15fokra legyen mindig felfűtve a lakás, az, hogy alattatok nem fűtenek, jelenti a legkevesebbet, de akkor a padlót kéne szigetelni, nem a penészt.
2011. márc. 13. 12:51
4/7 A kérdező kommentje:
Lehypóztunk,penészgátlóztunk természetesen úgy tettük fel azt a két darabot csak,tehát nem az egész szobát nikeceleztük,csak ahol nagyon vizes volt.Én nem írtam jól.A kérdésem továbbra is az,hogy visszapakoljunk-e a másik száraz oldalra,megéri-e felfordítani a lakást?Köszönöm
2011. márc. 13. 13:00
5/7 anonim válasza:
ott kéne kezdeni, hogy kiderítitek a penész/vizesedés okát
a nikecell-t meg azonnal kapjátok le, mögötte ott a penész, a nikecell meg a szellőzését is megakadályozza a falfelületnek, nagyon rossz ötlet volt
2011. márc. 13. 13:50
6/7 anonim válasza:
Nálam is van penész általában télen, de én nem nikecelezek, hanem virágpermetezőbe öntök hipót és 2 havonta egyszer befújom vele a falat és pápá penész!!
Amúgy ez a sok penészesedés mind a bóvli műgyantás diszperzitek miatt van amikor még otthon laktam ott teljesen megszűnt amikor a diszperzit le lett kaparva, és helyette mésszel lett kifestve, meg mészbe kevertük bele a szinezőt, és azzal festettük ki a szobákat..
2011. ápr. 17. 16:44
7/7 anonim válasza:
03-13 13:50
Tök egyszerű az ok.
Bóvlik a téglák vagy a beton zsalu nincs szigetelve, és a kinti hideg miatt lecsapódik bent a pára az áthűlt falon. (ha diszperzittel van kifestve akkor kb mint a fóliasátor)
A mészben az a jó, hogy egyrészt fertőtlenít, mert mar ugyanis iszonyú lúgos ha jól tudom, másrészt porózus, és általa tud lélegezni a fal, míga diszperzit műgyantás, sé nem engedi át a levegőt csak a hideget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!