Nem dohányzók védelme munkahelyen. Ez vicc?
Pár napja egy nagy város polgármesteri hivatalában dolgozom, egyelőre csak helyettesítek.
Az a gondom, nem tartják be megfelelően a nem dohányzók védelméről szóló törvényt, illetve az ehhez kapcsolodó jogszabályokat. Nem tudom kihez forduljak. Én mint zöldfülű helyettesítő nem akarom a sz@rt kavarni. Másrészt a részleg vezetője is dohányos, na most ebből eredendően nem igazán érzi át az ügyet. (Ha érezné már lépett volna szerintem). AMúgy asztmás vagyok. És most ép tüdőgyulladásom van, gondolom ez is rátett egy lapáttal.
Utolsónak
Most komolyan szerinted az ÁNTSZ vagy bárki ezzel mit tehet? A kocsmát nem zárathatják be, míg nincs törvény addig nem kötelezhetik ,hogy nem dohányzó legyen. Én aztán igazán ellene vagyok a semmittevő hivatali munkának ,de ha logikusan belegondolsz ezzel most tényleg nem tehetnek semmit. A kérdezőnek pedig annyit, hogy oké ,h a főnököd is dohányzik,de szerintem nem az a jó megoldás ,h feljelentgetünk és minden honnan kitiltunk mindenkit ,hanem megfelelő körülményeket teremtünk. Lásd itt egy normális kijelölt dohányzóhely. Ez a legjobb megoldás, nem a teljes tiltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!