Dadogok. Hogyan tudnám magamat abban segíteni hogy ne dadogjak mások előtt?
Logopédus? Nyelvtörők mondogatása?
Ha a dadogás nem valami szervi okra vezethető vissza, akkor idegi-lelki oka lehet. Ennek pedig egy neurológus, vagy egy pszichiáter lehet a megoldója.
logopédus első körben
aztán majd küld máshova, ha kell
szia!
Szerintem az a legfontosabb, hogy fogadd el magad így. én is dadogok 4 éves korom óta. A logopédus azt mondta, soha nem fog elmúlni, ahhoz képest rengeteget fejlődtem. Kiskoromban beszélni sem tudtam szinte, nem is javasoltak normál iskolába!!!
De anyukám óvónő, ő bízott bennem. Ez volt a szerencsém.
Én is gondolkodtam azon, hogy most újra el kellene járni logopédushoz, hogy ettől a kicsitől is megszabaduljak, de ez még mindig csak terv.
Én azt szoktam meg, hogy mindenhol elmondom, ahol el kezdek dolgozni, hogy dadogok. Utána meg már várják ki, míg elmondom. Ennyi. de nekem már nem olyan durva, van olyan nap, hogy nem is dadogok, de pl. most vasárnap nem tudtam beszélni "egyáltalán".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!