Édesanyámnak Sclerosis multiplex-e van. Mától inekcióznia kell magát. Ez nagy baj, vagy nem? Olyat hallottam aki gyógyszert szed, az nem jelent jót.
Szia
Én úgy tudom, hogy az SM nem gyógyítható... de szeretném, ha tévednék.
Hát igen, ha valakinek már sok gyógyszert kell szedni-e akkor nem egészséges már.
De szerintem arra gondolj, hogy sokszor gyógyszerek nélkül hatalmas bajok történhetnek, nem hiába írják fel a betegeknek a gyógyszereket.
Tehát az, hogy anyukád injekciókat kap majd, azt jelenti, hogy jobb mint a semmi, tehát így még valamennyire sikerülhet stabilizálni az állapotát.
Lényegében ez az ő egészségét szolgálja.
Azért remélem még sok szép, boldog percet fogtok együtt tölteni, sok-sok-sok éven át! :)
"Én is bízom benne, hogy még sok évet fogunk együtt tölteni."
A sclerosis multiplex általában nem csökkenti érdemben az élet hosszát. Ez alapvetően nem egy halálos betegség.
Több fajtája van, a leggyakoribb az, amikor visszaesések és feljavulások váltakoznak. Tehát általában nem igaz, hogy a kezelés csak fékezni tudja a romlást, vagy hogy a beteg állapota folyamatosan romlik. Vannak javuló vagy stabil időszakok is.
Édesanyám is ebben a betegségben szenved most inditotta el a rokkantosítását, ő is injekciózza magát minden nap, de ne aggódj ezzel a betegséggel ugyanugy élhet, ez nem halálos betegség.
Ha teheted jó lenne egy kis eszmecsere közös tünetek stb. anyumnak is sokat segítene meg gondolom a tiednek is.
írj az e-mailemre ha tudsz.
Szia, kedves Kérdező!
Keress rá a "Vargha gyógymód" nevű kezelésre google-ben, ha budapestiek vagytok, akkor a Király utcában a 4-6-os villamos vonalán van egy intézetük. Édesanyám SM-es (volt), valamivel több, mint egy évig járt ide. Előtte évente 2-3 hetet minimum kórházban töltött sztero kúrákkal, a Vargha-féle kezelés megkezdése előtt egy héttel volt utoljára bent, azóta jópár év eltelt totálisan tünetmentesen :) Csak ajánlani tudom, az orvosok, az ápolók mind-mind nagyon kedvesek. Nem a legolcsóbb megoldás, de HA nem tudják tartósan tünetmentessé tenni édesanyádat az általuk meghatározott idő alatt (diagnózis óta eltelt évek száma+2 vagy 3 hónap, pl ha édesanyád 10 éve beteg akkor 12 vagy 13 hónap lesz a kezelés), akkor egyösszegben visszafizetik az összes kezelés árát, ez benne van a szerződésben.
Sok szerencsét és erőt kívánok neked és édesanyádnak is
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!