Pajzsmirigy túlműködés - mire számítsak ilyen értékkel?
Sziasztok!
A vérvétel eredménye megvan, elég gyér: 0,04 a TSH (a ref. tartomány 0,4-4,2)
Holnap megyek ultrahangra, utána hétfőn vissza a dokimhoz.
40 éves vagyok, de 20 éves korom óta, ha meglát egy orvos, bármilyen, mind megkérdezi, nincs-e gond a pajzsmirigyemmel. De mostanáig sosem volt vizsgálva. :s
Hormont nagyon nem szeretnék szedni (régebben, még egyetem, alatt más miatt kellett (mert pár hónapig nem jött meg), teljesen tönkrevágott :(()
Ez az érték nagyon rossz? (attól tartok, h az alsó határ, 1/10-e, túl jó nem lehet...) Volt valakinek ilyen eredménye? Hogy kezelték?
Ha valakinek lenne alternatív (akár táplálkozás, akár homeós, akár bármilyen más) gyógymód a tarsolyában, nagyon örülnék, ha megosztaná velem!
Előre is köszönöm!
"Hormont nagyon nem szeretnék szedni"
Nem tudom milyen hormont szedtél akkor, de pajzsmirigyalulműködés esetén többnyire pajzsmirigyhormont kell szedni. Abból nagy baj nem lehet.
A teljes képhez további vizsgálatok kellenek.
Addig is figyelj, hogy egyél elég jódot.
Most látom, hogy nem alul, hanem fölül. Bocs, akkor marhaságot írtam.
Mindenképpen további vizsgálatok szükségesek. A TSH a pajzsmirigyet vezérlő hormon. Azért alacsony mert próbálja visszafogni a pajzsmirigy hormontermelését. Ebből nem lehet következtetni a probléma pontos okára.
Nekem is pont ennyi a tsh-m, de csak holnap tudok beszélni a dokimmal.
megírnád, hogy mi van/volt Veked azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!