Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fül orr gégészet, mandula...

Fül orr gégészet, mandula műtét? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

December óta járok orvoshoz...Bőrgyógyászatról elküldtek fül orr gégészetre ahol nem sikerül ki irtani staphylococcus baktérium a torkomból...aktil duo antibiotikumot kaptam rá...beszedtem...majd elmentem januárba nőgyógyászhoz ahol kiderült hogy petefészek cisztám van...arra curam antibiotikumot kaptam... közben súlyos felfázásom is van a labor leletem alapján...arra supraxot kaptam de 4 szem után abba hagytam mivel rosszul voltam tőle...ma jött meg a 2. torok váladék leletem amiben az áll hogy nem sikerült kiirtani a bacit a torkomból...1 hónap múlva kell vissza mennem ellenőrzésre és azt mondták ha nem sikerül elpusztítani a bacit akkor ki kell venni a mandulám...nagyon félelmetes dolgokat olvastam itt hogy vért hányok ha elaltatnak,szörnyű érzés másnap nem ihatok nem nyelhetek nem ehetek...ezekből mi igaz?

16 éves vagyok és lány...sajnos a mostani leletre nem irtak fel gyógyszert(de a doktornő akart) de mivel pénteken laborba megyek ezért nem kezdhetek el új antibiotikumot szedni...elvileg hétfőn a háziorvostól kapok valamilyen gyógyszert a pisi lelet alapján(felfázás + torok baci miatt)

Azt hiszem röviden ennyi lenne...:)Köszönöm a segítséget

2011. febr. 28. 22:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Jobban jársz,ha kiveszik ezek után..Én 17 voltam, állandóan hőemelkedésem volt, meg tüszős mandula gyulladásom. Szedtem 5 fajta antibiotikumot, de mégis mindig visszajött. Elmentem orvoshoz,aki azt mondta,hogy azonnal kiveszi,mert időzített bomba...2 napra rá,reggel 8kor már a kórházban voltam. A műtétről..

Reggel nuku kaja, utána a fenekedbe kapsz premedikációt( olyan szuri, amiben altató /dormicum/ és atropin van,ami a nyálelválasztást csökkenti). Na az baromi jó cucc, totál kiütött, mindenen röhögtem. Bevittek a műtőbe, annyi rémlik,hogy beinjekciózzák a manduláimat lidocainnal (nem féltem,mert a cucc dolgozott bennem). Aztán csak a nagy fényt láttam meg a doki szemeit. Nem tudom,meddig tarthatott, kiesett az egész. Kivittek a szobámba, és még mindig röhögtem. Igen,folyt a vér a számból, és nem tudtam beszélni, de ezen is csak röhögtem. (még mindig a szertől). Maga az egész nem volt nagy dolog. Inkább utána vagy 2 hétig..iszonyat fájt, nem tudtam nyelni, fogytam 7 kilót. Donalginon éltem. De utólag visszanézve az sem volt egy katasztrófa. Ha nem veteted ki,viszont rámehet az összes ízületedre, a szívizmodra, karditiszed lesz, tönkre megy teljesen a szíved. Szóval mindenképp ajánlom a műtétet, ha semmiképp nem gyógyulsz.

2011. febr. 28. 22:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Az a gáz hogy havonta 2* jártam mindig orvoshoz torok fájással...az influenzába is beleestem..úgy hogy kaptam védő oltást...elég gyenge az immunrendszerem :\

és a suli miatt is aggódom..így ha műteni kell tuti ki esik pár nap :\ vagy meddig nem mehetek suliba??? gondolom kórházba reggeltől másnap reggelig kell feküdni max...

2011. márc. 1. 03:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Kórházban 3 napig kell lenned,a megfigyelés miatt. (lehet utóvérzés, gyulladás, ilyesmi). Tehát nagyon max egy hét a suliból. Nem túl sok az, hidd el, nekem ráadásul érettségi előtt kellett kivenni, tehát a felkészítőkről maradtam le..bosszantó volt, de ha muszáj,muszáj. Jobb,mintha rámenne az ízületeidre, és később nagyobb bajod legyen belőle.
2011. márc. 1. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!