Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Non-hodking lymphoma-val...

Non-hodking lymphoma-val kapcsolatban segítene valaki?

Figyelt kérdés
Másfél éve voltam beteg,az orvosom nem mondott semmit a kiújulásról.. Azt mondta, h nem szabad rá gondolni. Egy kicsit aggódom 30 éves vagyok és kisgyermekeim vannak. Kérem segítsen, akinek van tapasztalata....
2011. febr. 27. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Offolok, tapasztalatom nincs, de kíváncsi lennék hogy derült ki ez a betegség nálad? Vagyis milyen tünetekkel jár?
2011. febr. 27. 19:02
 2/7 poiu ***** válasza:
Fura, mert kötelessége válaszolni a kérdésekre. Ezen túl, ha másfél éve voltál beteg, akkor rendszeres rutinvizsgálatokat kellene végeznie. Szerintem kérj független vizsgálatot és véleményt egy másik orvostól. Nem azért, hogy aggódj, hanem hogy ne aggódj.
2011. febr. 27. 19:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajnos ennyi információ alapján nem lehet korrekten válaszolni a kérdésedre. A non-Hodgkin lymphomák között is vannak alacsony és magas malignitású formák (azaz kevésbé vagy nagyobb mértékben agresszív típusok). A legjobb mégiscsak az lenne, ha visszamennél az orvosodhoz, aki jól ismeri a történetedet, és kifaggatnád. Ne hagyd megkerülő válaszokat adni, kötelessége tájékoztatni a várható kimenetelről. Annyiban van igazsága, hogy nagyon fontos a pozitív hozzáállás, de ettől még nem tarthat vissza információt. Fel a fejjel!
2011. febr. 27. 19:25
 4/7 A kérdező kommentje:
FÉL ÉVENTE MEGYEK CT-RE,DE NEM NAGYON NYUGTAT MEG, MERT CSAK HASI ÉS MELLKASI NYIROKCSOMÓKAT NÉZNEK. NEKEM A NYAKAMBAN VOLT A DAGANAT DIFFÚZ NAGY B SEJTES LIMPHOMA, AMI ÁTTÉTET ADOTT A MANDULÁNAK. A KEZELŐORVOSSAL AZÓTA NEM IS TALÁLKOZTAM, TELEFONON ÉRTESÍT A KÖV CT IDŐPONTJÁRÓL. ÚGY HALLOTTAM, H A DAGANAT MÁSHOL IS JELENTKEZHET NEM CSAK A KIINDULÁSI HELYÉN.EZÉRT KÉRDEZNÉM, H VAN E VALAKINEK ILYEN BETEGSÉGE
2011. febr. 27. 20:02
 5/7 poiu ***** válasza:
Vérvizsgálatot is kellene végeztetni fél évente, hogy lássák a májad, veséd jól működik-e. Beutalót a családi orvos is adhat. (Ha vesznek vért CT előtt, csak elfelejtetted megírni, akkor jó kezekben vagy, mert másra nincs szükség).
2011. febr. 28. 07:21
 6/7 A kérdező kommentje:

az utolsó vérvételem az utolsó kemo előtt volt, vagyis 2010 februárban. ct előtt nincs vérvétel. legalábbis nekem. kérjek beutalót a körzetitől?

köszi a választ!

2011. febr. 28. 08:54
 7/7 poiu ***** válasza:
Feltétlenül kérj vizsgálatot. Nyilván minden rendben, de megnyugtató, ha erről papírod is van :-)
2011. márc. 1. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!