Non-hodking lymphoma-val kapcsolatban segítene valaki?
Figyelt kérdés
Másfél éve voltam beteg,az orvosom nem mondott semmit a kiújulásról.. Azt mondta, h nem szabad rá gondolni. Egy kicsit aggódom 30 éves vagyok és kisgyermekeim vannak. Kérem segítsen, akinek van tapasztalata....2011. febr. 27. 18:34
1/7 anonim válasza:
Offolok, tapasztalatom nincs, de kíváncsi lennék hogy derült ki ez a betegség nálad? Vagyis milyen tünetekkel jár?
2/7 poiu válasza:
Fura, mert kötelessége válaszolni a kérdésekre. Ezen túl, ha másfél éve voltál beteg, akkor rendszeres rutinvizsgálatokat kellene végeznie. Szerintem kérj független vizsgálatot és véleményt egy másik orvostól. Nem azért, hogy aggódj, hanem hogy ne aggódj.
3/7 anonim válasza:
Sajnos ennyi információ alapján nem lehet korrekten válaszolni a kérdésedre. A non-Hodgkin lymphomák között is vannak alacsony és magas malignitású formák (azaz kevésbé vagy nagyobb mértékben agresszív típusok). A legjobb mégiscsak az lenne, ha visszamennél az orvosodhoz, aki jól ismeri a történetedet, és kifaggatnád. Ne hagyd megkerülő válaszokat adni, kötelessége tájékoztatni a várható kimenetelről. Annyiban van igazsága, hogy nagyon fontos a pozitív hozzáállás, de ettől még nem tarthat vissza információt. Fel a fejjel!
4/7 A kérdező kommentje:
FÉL ÉVENTE MEGYEK CT-RE,DE NEM NAGYON NYUGTAT MEG, MERT CSAK HASI ÉS MELLKASI NYIROKCSOMÓKAT NÉZNEK. NEKEM A NYAKAMBAN VOLT A DAGANAT DIFFÚZ NAGY B SEJTES LIMPHOMA, AMI ÁTTÉTET ADOTT A MANDULÁNAK. A KEZELŐORVOSSAL AZÓTA NEM IS TALÁLKOZTAM, TELEFONON ÉRTESÍT A KÖV CT IDŐPONTJÁRÓL. ÚGY HALLOTTAM, H A DAGANAT MÁSHOL IS JELENTKEZHET NEM CSAK A KIINDULÁSI HELYÉN.EZÉRT KÉRDEZNÉM, H VAN E VALAKINEK ILYEN BETEGSÉGE
2011. febr. 27. 20:02
5/7 poiu válasza:
Vérvizsgálatot is kellene végeztetni fél évente, hogy lássák a májad, veséd jól működik-e. Beutalót a családi orvos is adhat. (Ha vesznek vért CT előtt, csak elfelejtetted megírni, akkor jó kezekben vagy, mert másra nincs szükség).
6/7 A kérdező kommentje:
az utolsó vérvételem az utolsó kemo előtt volt, vagyis 2010 februárban. ct előtt nincs vérvétel. legalábbis nekem. kérjek beutalót a körzetitől?
köszi a választ!
2011. febr. 28. 08:54
7/7 poiu válasza:
Feltétlenül kérj vizsgálatot. Nyilván minden rendben, de megnyugtató, ha erről papírod is van :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!