Mire jó ha sok ember, cigizik, kávézik és alkoholt fogyaszt?
Felnőtt létemre nem értem,hogy felelősségtudatos felnőtt ember miért szennyezi a szervezetét a cigivel. Arról nem is beszélve,hogy a nem dohányzó ember társai egészségét is károsítja ha pofátlanul mellette pöfékel. Én büszke vagyok arra,hogy semmilyen káros szenvedélyem nincsen. Miért kell a cigihez,kávéhoz,alkoholhoz nyúlni sok embernek?
Sok a megszokásra fogja ,de nem az lett volna a célszerű,hogy hozzá sem kellet volna nyúlni?
Én kipróbáltam mindegyiket,vagyis belekortyoltam a kávéba,alkoholba és undorítónak találom mindkettőt. A cigibe is beleszívtam egy slukkot,de az is undorító. Nem is értem,hogy egyesek mit szeretnek mindebben. Arról nem is beszélve,hogy egy erős dohányosnak lazán elvisz 30-40 ezer forintot a keresetéből csak a cigi. Ráadásul sokan nem érzik magukon,de írtó büdös cigiszag árad a hajukból,ruhájukból. A kávészagú szájról és elsárgult fogakról nem is beszélve.
Na most akkor nem értem. Te a dohányost utálod, illetve a cigit? vagy a fent említett kettőt is. Mert főleg előbbiről beszéltél.
Egyébként aki kávézik annak nem feltétlen van kávé szaga és sárga foga, mert szokás vizet fogyasztani utána illetve jobb helyeken fogat mosni. A cigivel ezt nem tudod megtenni.
Azt én megmondom neked én miért szoktam rá a napi egy kávéra, (elitélhetsz ezért) Mert van egy rossz szokásom nem reggelizem, egyszerűen azért nem mert amióta középiskolába kezdtem járni nem volt gyomrom a reggelihez ( nem nem akartam enni, nem voltam éhes, pedig még időm is lett volna). Hajnal 5-kor keltem,hogy beérjek a suliba busszal reggel fél nyolcra. Minden nap. Ezért kezdetben kakaóztam, később a főiskolán lett belőle kávé, kapucsínó. Miért kellet? Mert cukor van benne és addig míg tudtam rendesen reggelizni elég volt. Ezért.
Igazad van kedves kérdező, illetve sokmindenben. A cigi valóban büdös. Sajnos 16 évesen nem voltam tisztában a következményeivel és sikeresen rászoktam a cigis barátaim mellett, most meg nem tudok szabadulni tőle, mert kevés az akaraterőm ehhez. Van sok gondom, nem bírnám bevállalni a leszokással járó stresszt is, viszont igényes vagyok, még a kozmetikusom sem érezte rajtam soha, pedig a képembe hajolva dolgozik rajtam. A kávét az íze miatt iszom, mert nagyon finom nekem. És ez egyáltalán nem büdös, hanem kellemes illatú. Egy rágó megoldja a kávé utáni lehelet kérdését. Az alkohol is nagyon jó néha, mert ellazít és van sok-sok finomság. Kitűnő borok, koktélok... Egy jó társasággal egy fergeteges buliban alkohollal lazulni nem olyan nagy bűn. Ezek élvezeti cikkek, van aki így (is) élvezi az életet. Inkább ezek, mint a drog, vagy a rablás, gyilkolás...
Az pedig, hogy ki mennyire árt a környezetének ezen dolgok fogyasztásával, már intelligencia kérdése főleg. Ebben is különbözünk jócskán.
Én felelősség teljes anyukának tartom magam,amikor anno megtudtam,h babás vagyok azonnal letettem a cigarettát.Ennek már jó pár éve,nem is szeretnék visszaszokni.A dohányos ember nem veszi észre,h büdös.Viszont néha eszembe jut,h milyen jó lenne elpöfékelni egy cigarettát,nézni ah száll a füstje és lazítani.Mondjuk ennyi év után tuti beleszédülnék akárcsak egy slukkba is,és zöldülne a fejem mire az első szállal végeznék:)
Kávé:egyszerűen szeretem a kávé ízét.Csak és kizárólag minőségi,pörkölt kávét fogyasztok,amit mindig frissen darálok.Néha jól esik egy finom aromás forró ital,ami elindítja a napot.Nem mindig kávézom,csak akkor,amikor kevesebbet alszom.De olyankor nagyon jól esik.
Alkohol:Azért ennek is két fajtája van.Az egyik,aki már csak kedvtelésből is felessel indítja a napot,és a másik,aki esetleg nap végén megiszik egy pohár bort.Nem ugyanaz a kettő.Mint tudjuk a vörösbor segít fenntartani a szervezet vasháztartását.Igenis vannak finom borok,de azokat az üzletekben a felső polcon kell keresni,és nem 500Ft egy üveg.A sörrel is hasonló a helyzet.A barna sör tele van C vitaminnal.Illetve,ha ittál volna abból az 1988as 6 puttonyos tokaji aszúból,amit a házassági évfordulónkkor bontottunk ki,neked is más lenne a véleményed.
Én azt mondom,h mindent szabad csak mértékkel.Persze én sem voltam mindig ilyen,de az ember egy idő után felnő,és megtanulja értékelni a minőséget a mennyiséggel szemben.Mióta nem dohányzunk a férjemmel tény,h nem is nagyon vannak anyagi gondjaink,meg egészségtelen,meg önpusztító,meg büdös,de azért nem kell mindent egy kalap alá venni.
Tudtommal a kávé a cigi és az alkohol is drog-csak ezek legálisak.
Én is drogos vagyok-imádom a kávé ízét, fölötte tejhabbal, tejszinnel, megszórva fahéjjal-én így szeretem.
Nem azzal van a gond, hogy többségében fogyasztók vagyunk, hanem azzal, hogy sokan nem ismerik a fogyasztás kultúráját és a mértéket. A cigi meg a pia nekem sem jön be, de mindenki maga választ: az önpusztítást lehet végezni, mással is: hússal, italporokkal, stb-azért mégsem kiabál senki.
A 20:02 válaszadónak. Köszönöm a pofonnal való megjegyzést,de hidd el nekem sem fenékig tejföl az életem és mégsem nyúlok cigihez,alkoholhoz,de még nyugtatókat sem szedek és még pszichológushoz sem járok és mégis a napi gondokat letudom győzni cigi,alkohol nélkül. Milyen érdekes?! Önuralom az sokat segít. De ha egyesek cigizni akarnak,akkor tegyék,de legyetek tekintettel a nem dohányosokra. Mert hallottam már olyat is,hogy még egy dohányosnak állt feljebb az,hogy egy nem dohányos szépen megkérte a buszmegállóban a dohányzó tökéletességet,hogy ne füstölögjön emberek között. De volt rá példa,hogy én kértem meg dohányost,hogy ne fújja felém a füstöt és még ő volt felháborodva,hogy ha nem tetszik álljak odébb.
De ha nektek így jó,akkor gazdagítsátok csak a dohány és az alkohol gyárakat és azoknak tulajdonosait. Én akkor is büszke vagyok arra,hogy semmi káros szenvedélyem nincsen,még a napi gondok mellett sem.
De ha egyeseknek így jó,akkor semmi problémám és fürdök a boldogságban,mert biztos,hogy egyesek nem hiszik el,hogy nincsen semmi gondom,mert nem iszok és nem cigizek,sőt nem is kávézom. Akkor legyen így. Én rá hagyom azokra a véleményét,akik ezt hiszik. Okos enged.... Jó egészség szennyezést kívánok!
Nem minden ember egyforma. Van, aki sokkal többet stresszel, agyal mindenen, és néha szüksége van rá, hogy ellazuljon. Az alkohol és a cigi pedig ebben segít.
A kávé meg az ébrenmaradást, koncentrációt segíti.
Örülj neki, hogy neked nincs ilyenekre szükséged, de ne nézd le azokat, akiknek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!