Ha valakinek recseg-ropog a térde, mit kell/lehet szedni rá?
Figyelt kérdés
Ha csak leülök,olyan hangja van,mintha egy csomag ropit széttörnék.Borzalom.És még csak 30 vagyok,mi lesz így később?Valami megoldás jó lenne.2011. febr. 18. 09:22
1/8 poiu válasza:
Nem ártana tudni, hogy mi okozza... Fáj is pl. ha megerölteted? Sokat ülsz? Ha valamiért nem akarsz ortopédushoz menni, kipróbálhatod a proenzi-3-at.
2/8 anonim válasza:
Kollagén.
Vagy condroitin,glükozamin,KOLLAGÉN.
3/8 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem fáj.Eddig is volt hangja ha guggoltam,de most már ott tart,hogy ropog ha leülök is,vagy lépcsőzéskor..
Ez komoly baj is lehet,menni kéne orvoshoz,vagy elég ha szedem amit javasoltatok?
2011. febr. 18. 10:48
4/8 poiu válasza:
Nem tűnik komoly bajnak, de érdemes kivizsgáltatnod, mert ha pl. kevés az izületi folyadék, vagy meszesedik, akkor hosszú távon a normálisnál jobban kopik. A kollagén vagy proenzi 3 az olajozáson valamit segíthet, de a meszesedésen nem. Nem kell ma elrohannod a sürgősségire, de nézesd meg.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2011. febr. 18. 11:34
6/8 anonim válasza:
Ugyanez van nekem is, és ugyanennyi idős vagyok.
voltam vele orvosnál, azt mondta szedjek valamilyen porcerősítő tablettát legalább 4 hónapig.
most tartok a harmadik hónapnál...egyelőre SEMMI változás, viszont a pénztárcám több mint 10.000 Ft-tal vékonyabb lett....:S
7/8 A kérdező kommentje:
Jóhír :) ,na ha eljutok orvoshoz,majd írok.
2011. febr. 20. 19:28
8/8 poiu válasza:
Juss el! Ki kell zárni pár dolgot, amihez elég egy egyszerű (neked egyszerű, nem a labornak :-) vérvizsgálat. Van-e valami gyulladás a szerveztben, van-e valami autoimmun reakció, van-e húgysav probléma, vagy meszesedés Ha mindez negatív, akkor jön a 2 esélyes olajozó tabletta. Akármi a helyzet, az okos tornáztatás fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!