Patikában lehet sót kapni? Más az összetétele, mint a boltinak?
Lehet.
Igen, más az összetétele. A boltokban kapható tele van nyomva kálisóval, ami hát nem éppen egészséges....
A patikában tiszta NaCl-t tudsz venni.
Nekem más a véleményem. A tiszta NaCl-ben semmi nincs, csak Na + Cl. A természetes sóban viszont vannak ásványi anyagok, amik fontosak. Attól, hogy veszel NaCl-t, még nem lesz egészségesebb a só nagy mennyiségben. Bizonyos mennyiségben pedig szükség van rá.
Vegyél jó minőségű tengeri sót, többre mész vele. És normális, egészséges mértékben fogyaszd. Ez a titka, nem a patika.
Ha mértéktelenül haszálod, bármilyen fajta, ártani fog.
Jó :)
És annak is van jódozott változata - vagy épp a jód miatt kell mindenképp kálium bele?
Csak az a baj, hogy az ásványi anyagokkal együtt viszed be a mérget is, ami nem biztos hogy jó, még ha kis mennyiségben is.
Hiszen hiába egészséges az alma például, ha meg van szórva egy kis ciánnal. (sarkítva persze a példát)
Mindenki döntse el maga, mit, miért, és hogyan. :-)
De még mindig nem tudom, hogy van-e jódozott változata!
És persze köszi a válaszaidat :)
Itt egy link, érdemes elolvasni, amit itt írnak arról, hogyan mérgezik a magyar embereket káliumsóval.
Szerintem, aki teheti, Ausztriában vásároljon be sóból, az talán nem mérgezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!