Asztmásoknak jár az emelt szintű családi pótlék?
A pulmonológus szakorvosodhoz kell elmenni, és vinni neki egy papírt, aminek az a neve, hogy "Igazolás tartósan beteg illetőleg súlyosan fogyatékos gyermekről". Amit ott tudsz kérni, ahol a családi pótlékot intézik. Szóval valami területileg illetékes helyen kell kérni ilyet, de ne egyet kérj, hanem kettőt, vagy fénymásoltasd le.
Azután a két papírral menj be a szakorvoshoz. Megvizsgál és kitölti a papírokat. Egyet eltesznek ők, egyet kapsz te, amit vissza kell vinned oda, ahol a családit intézik.
Azután már az emelt családit fogják folyósítani + visszamenőleg megkapod még 2 hónapra.
Remélem elég érthetően fogalmaztam.
Hát a bizottságra nekem sincs semmi tippem, nekünk csak simán a szakorvoshoz kellett mennünk, de olyat hallottam, hogy a bizottság dönti el, hogy vagy-e annyira beteg, hogy kaphasd az emelt családit.
A fiam egyébként allergiás volt, ami átalakult asztmává, és soha senki nem mondta, hogy nekünk járt volna emelt családi. A gyerek most 11 éves, születése óta kórházból kórházba járok vele, és csak most kb 5 hónapja kérdezték meg, hogy emelt családit kapunk-e?
Fizetni nem nagyon akarnak.
Kedves utolsó válaszoló!
Igen, azt én is észre vette, hogy nem nagyon reklámozzák a dolgot. Nektek biztos járt az emelt szintű családi pótlék, tudom, 18 éves korig minden asztmásnak jár. (csak azért kételkedek a saját ügyemben, mert elmúltam 18) Az a helyzet, hogy nem kis összegről van szó, mert a családin kívül ingyenesen kapnánk a gyógyszereket és 90%-os utazási kedvezményre is jogosítana, többek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!