Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Asztmásoknak jár az emelt...

Asztmásoknak jár az emelt szintű családi pótlék?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, de még középiskolába járok. Évek óta erős allergiám és asztmám van, minden nap többféle gyógyszert kell szednem. Elvileg ebben az évben még jogosult lennék családi pótlékra, csak nem tudtam róla... Esetleg valaki jártas a témában? :)
2011. febr. 16. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Abszolút nem vagyok jártas benne, de azt hiszem az egyik ismerősömnek a kislánya asztmás és igen, kapja rá az emelt családit.
2011. febr. 16. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:

A pulmonológus szakorvosodhoz kell elmenni, és vinni neki egy papírt, aminek az a neve, hogy "Igazolás tartósan beteg illetőleg súlyosan fogyatékos gyermekről". Amit ott tudsz kérni, ahol a családi pótlékot intézik. Szóval valami területileg illetékes helyen kell kérni ilyet, de ne egyet kérj, hanem kettőt, vagy fénymásoltasd le.

Azután a két papírral menj be a szakorvoshoz. Megvizsgál és kitölti a papírokat. Egyet eltesznek ők, egyet kapsz te, amit vissza kell vinned oda, ahol a családit intézik.

Azután már az emelt családit fogják folyósítani + visszamenőleg megkapod még 2 hónapra.

Remélem elég érthetően fogalmaztam.

2011. febr. 17. 05:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Már hónapokkal ezelőtt be lett adva a tartós betegségről szóló igazolás a megfelelő helyre, de nem küldik a családit, helyette valami bizottság elé kell majd mennem, ők ítélik meg, hogy jár-e egyáltalán. Azért tettem fel a kérdést, mert nem szeretnék potyára elmenni, meg fogalmam sincs miféle bizottságról van szó.
2011. febr. 17. 10:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát a bizottságra nekem sincs semmi tippem, nekünk csak simán a szakorvoshoz kellett mennünk, de olyat hallottam, hogy a bizottság dönti el, hogy vagy-e annyira beteg, hogy kaphasd az emelt családit.

A fiam egyébként allergiás volt, ami átalakult asztmává, és soha senki nem mondta, hogy nekünk járt volna emelt családi. A gyerek most 11 éves, születése óta kórházból kórházba járok vele, és csak most kb 5 hónapja kérdezték meg, hogy emelt családit kapunk-e?

Fizetni nem nagyon akarnak.

2011. febr. 18. 04:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Igen, azt én is észre vette, hogy nem nagyon reklámozzák a dolgot. Nektek biztos járt az emelt szintű családi pótlék, tudom, 18 éves korig minden asztmásnak jár. (csak azért kételkedek a saját ügyemben, mert elmúltam 18) Az a helyzet, hogy nem kis összegről van szó, mert a családin kívül ingyenesen kapnánk a gyógyszereket és 90%-os utazási kedvezményre is jogosítana, többek között.

2011. febr. 18. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!