Magyarországon kb mennyire tehető az AIDS betegek száma?
nem sok itt ügyelnek erre nagyon is én bi vok/fiu
és én hál istennek nem vagyok az de nem is leszek alap dolog a védekezés
és erre mindenki nagyon ügyel
Wikipédián te számbeli adatot nemigen találsz.
2. válaszoló: és oráltól?:O
De találok...
"Ma magyarországon nem ismert a tényleges HIV fertőzöttek száma. A szakemberek gyakran 3-5-szörösére szokták ezt tenni a ténylegesen kiszűrtek számának,[9][10] bizonyos jelek azonban másra mutatnak. 2008. december 31-én Magyarországon 1334 kiszűrt HIV fertőzött élt (1630 kiszűrt HIV pozitív, akik közül 269 már meghalt[11]), így ha a ténylegesen HIV fertőzöttek száma "csupán" ennek 5-szöröse, akkor körülbelül 6700 emberről van szó. Ha a szexuálisan aktív lakosságot mintegy 7.000.000-ra becsüljük,[9] akkor ez 0,11%-os HIV fertőzöttséget jelent. Ezzel szemben bizonyos kampányszerű szűrővizsgálatokon ennél lényegesen rosszabb arányok adódtak (Erotika Kiállítás 300-ból 3 (1%), AIDS Világnap 300-ból 4 (1,33%) ).[10]"
Amúgy nem mindegy hogy HIV pozitívról vagy AIDS betegről beszélünk. Beteg nyilván jóval kevesebb, hiszen a fertőzés évekig tünetmentes, megfelelő kezeléssel, akár évtizedekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!