Elviselhetetlen hátfájás. Mit tegyek, hogy elmúljon?
Pár hete, borzasztóan fáj a hátam, közép táj. Olyan mintha le lenne zsibbadva, de szerintem csak a fájdalom miatt érzem már úgy:s
Rossz tartás miatt biztos nem. Az ágyammal nem tudom mi a helyzet, de eddig nem volt semmi baj, csak pár hete jött.
És ha elkezdem magamnak masszírozni, és ki tapintok egy pontot, és rá nyomok erősebben nagyon fáj, és érzékeny.
Mit csináljak?
Pezsgőfürdőzés:)
tuti siker jó forróvízben illóolajokkal:D
Ha középtájékon fáj a hátad, az lehet attól, hogy az alsó csigolyáknál valami gond van. Kezdődő isiász, a gerinccsigolyák közötti lágyrész megpróbál kinyomódni, és nyomni kezdi az idegeket. A szervezet pedig védekezni kezd, az izmok megpróbálják máshová áthelyezni a testsúlyt, úgy kb. középtájra. Ezek az izmok kezdenek el a folyamatos erőfeszítéstől görcsölni. A zsibbadás érzést az ideg nyomása okozza.
Ezt lehet kezelni. Először meg kell keresni a kiváltó okot, ez lehet bokasüllyedés, rossz testtartás, amit te nem veszel észre, pld. ha sokat ülsz, attól is lehet. Gyógyszeres kezelés, izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentő - orvos határozza meg. Továbbá, ami 99%-ban segít, keresel egy gyógymasszőrt, és heti egy-két kezeléssel, ha még kezdeti stádiumban van, helyre lehet állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!