Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan szoktasam le a 12 éves...

Hogyan szoktasam le a 12 éves kislányomat a körömrágásról?

Figyelt kérdés
2011. febr. 11. 12:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyerekpszichológus oldhatja a szorongását, és utána magától abbahagyja.
2011. febr. 11. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet kapni a gyógynövény boltokban egy iszonyú keserű ecsetelőt, amivel be kell kenni a körmeit.
2011. febr. 11. 12:46
 3/4 anonim ***** válasza:

A körömrágás nem maga a "betegség", hanem a tünet.

Attól, hogy keserű lesz a körme, az ok, amiért rágja, nem szűnik meg. És hidd el nekem, ez a fő probléma, nem a körmei.

Aki valóban segíteni akar, nem a körmökkel foglalkozik. Akinél a gyerek számít, az segítséget kér és ad. Aki "tökéletességre" törekszik minden áron, és csak az eredmény számít neki, az megveszi a lötyi, aztán csodálkozik, hogy ugyan a körömrágás elmúlt, de ajaj, most meg vagdossa magát a gyerek, vagy tépkedi a haját vagy éppen anorexiás.

2011. febr. 11. 13:02
 4/4 anonim ***** válasza:
A körömrágás nem feltétlenül valami komoly betegség tünete szerintem. A legtöbb gyerek rágja! Csak úgy. Én is rágtam, kb 11-12 éves koromban szoktam le. Megelégeltem, hogy mindig le voltak rágva, és le tudtam szokni! nem kellett pszichológushoz menni vele, és azóta sincs semmi bajom, lassan 18 évesen!
2012. márc. 28. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!