Tényleg egészségtelen a tej?
Megoszlanak a vélemények. Egyik tábor azt mondja, hogy egészséges, kalcium van benne, nőknek nélkülözhetetlen, főleg terhesen.
Mások minden baj okozójának tekintik, és nem gyomorbántalmakat írnak, hanem pl. rákot.
Mivel nem tudjuk, kinek van igaza (meg más kajákkal kapcsolatban sincs bizonyíték semmire), én azt mondom, hogy mértékkel nyugodtan fogyaszd, ha szereted.
Aki meg laktózérzékeny, vagy fáj tőle a gyomra, az ne igya.
Első vagyok. Én rendes tehéntejet iszom, egy közeli ismerős, aki állattartással foglalkozik, ő hozza nekünk. Általában egy hétre 4 liter tej elég, nem kell túlzásba vinni, csak úgy, vagy bármivel én szoktam inni, illetve különféle ételekbe, süteményekbe kell.
Van, aki érzékeny rá, és gyomorgörcsöt okoz, van akinél kiütések jönnek elő, van akinél csak nagy dózisban jleentkezik. Más meg bírja rendesen. A macskáknál is ez a helyzet, tudom, hogy nem nagyon szabad inniuk, de szeretik, ezért néha kapnak egy kis tányérkával. Az egyik kiscica abszolút nem bírja, aznap rögtön hasmenése van, és léptében csöpögtet, csikar a hasa, stb. Ezért ő nem szokott sosem kapni, a nagy kandúr viszont nagyon szereti, és bírja is, ahogy a kicsi testvére is. Kb kéthetente kapnak egy kisebb tálkában, az érzékenyektől elzárva.
Én csak azt tudom ajánlani, ne vidd túlzásba, ahogy úgy általában semmit sem.
21:04-es:
Régebben a tehenek nem tápot kaptak, hanem legeltek, természetes ételeket ettek. Nem is volt több tejük napi pár dl-nél. Most agyon vannak tápozva, ha néha legelnek is, akkor a fű is tiszta vegyszer, ahogy a levegő is, és naponta több liter tejet is képesek adni. Szerinted egészséges a mai tej? Arról nem is beszélve, hogy a dobozos tejek mind műtejek.
21:10 vagyok.
Minden reggel 1 pohár tejjel kezdem a napot+pici kávé bele.De volt már olyan hogy megittam 1 litert is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!