Egy ismerősömnek tegnap nagyon vérzett az orra. Mitől lehet ez?
Hogy ki ez az ismerős, lényegtelen. Nemrég volt influenzás, és még mindig nagyon köhög. Néha annyira, hogy majd meg fullad. Tényleg iszonyat csúnyán, és az ilyen rohamok alkalmával szinte elviselhetetlenül fáj a feje. Nem általánosan, hanem a köhögés pillanatában, szinte majd szét megy a feje.
Tegnap, állítólag elszívott egy tényleg gyenge spanglit. Én, akkor a közelben sem voltam, utólag tudtam meg.
És egyszer valahol hallottam egy olyat, hogy ettől állítólag megemelkedik a vérnyomás.
Máskor soha, semmilyen baja nem volt ettől a "fűtől", vagy hogy mondják ezt a szlengben. Pedig volt, hogy ennél lényegesen többet szívott, volt, hogy sokkal rendszeresebben.
De hogy a lényegre szorítkozzak, utánna elkezdett vérezni az orra. Méghozzá nem is kicsit, hanem rendesen nagyon! És sokáig!
A kérdésem, inkább a köhögési rohamtól, vagy inkább a fűtől, vagy a rossz kombinációtól?
Mitől vérzik az "orr" -persze nem az orr, csak onnan folyik a vér?
Mennyire kell komolyan venni egy ilyen esetet?
Mi ennek a jelenségnek a legsúlyosabb változata? (a legrosszabb, ami történhet)
(És ha lehet, arról a részről lapozzunk, hogy nem is az ismerősöm volt. Köszi!)
A válaszokat köszönöm!
Csak az influenzától, az orrfújástól megpattant egy ér az orrában, a magas vérnyomás okozta a hosszú orrvérzést. Egy fül-orr-gégész felkeresése azért nem árt. Egyébként kinek nem fáj a feje ha marha erősen köhög? Nekem is szokott.
A füvezésről meg inkább nem is mondok semmit mert nem az én dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!