Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igaz a fejtetvességről, hogy...

Igaz a fejtetvességről, hogy sose lehet teljesen kiirtani?

Figyelt kérdés
Másodszorra kaptam el ezeket a fránya tetveket... Először nittyforral kezeltem, és most is azzal kezdtem a kezelést, de azt írták más oldalakon, hogy lehet hogy arra már immunisak a tetvek... Ti milyen szert ajánlotok? Pedex esetleg? Nemtudom, hogy mi lenne a helyes. Személyes tapasztalatokat szívesen ovlasnék.
2009. febr. 9. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz, hogy soha nem lehet teljesen eltüntetni. Sajnos nekünk is volt hozzá szerencsénk, kétszer is ráadásul. Ez még régebben történt, úgy emlékszem, hogy egy Nix nevű szerrel tüntettük el a kis szemeteket.

Ezen kívül ruhát, ágyneműt, plédeket alaposan ki kell tisztítani, meg az ágyakat, kanapékat is.

2009. febr. 9. 20:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Jujj köszi a gyors választ:) Többiekét is várom:)
2009. febr. 9. 20:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyerekekkel dolgozom úgyhogy ismerős téma. Ki lehet teljesen íratni és ahogy az előttem válaszoló írta ágyneműt ruhát mindent külön azonnal kimosni ágyat , kanapét kiporszívózni, és a kimosott ruhát kivasalni. A legjobb amit ajánlani tudok, szintén valami tetűirtószer és arra nagyon vigyázzatok ,h inkább szánjatok rá időt és minden egyes hajszálon menjetek végig nincs-e rajta pete vagyis serke ha csak egy is marad újra kezdődik az egész.
2009. febr. 9. 21:44
 4/8 A kérdező kommentje:
És az igaz, hogy a hajvasaló és a hajszárító is irtja vmennyire őket?
2009. febr. 9. 21:54
 5/8 anonim válasza:

Szia !

Mi is sokat küzdöttünk a kislányunk, "bogaraival",kipróbáltuk A Nittyfort, Nixet, de telejesen egyik sem ölte meg a kis szemeteket, mindig maradtak élő serkék.Valahol olvastam , hogy létezik egy PARANIT nevü szer , ezt kipróbáltuk, és nagyon bevált.Ennél a szernél nem alakulhat ki immunitás a tetveknél ,serkéknél.

Sajnos az ára nem a legkedvezőbb,(5000 ft körül van ).

Remélem segítettem .

Üdv : Barakonyi

2009. febr. 10. 07:56
 6/8 anonim ***** válasza:
a tetűirtó szerek csak az élő bogarakat ölik meg, a srekéket nem. azért kell a serkéket eltávolitani, mert kikelnek és kezdődik minden előről. lehet kapni serkéző fésűt amivel állítólag ki lehet fésülni a serkéket a hajból. nekem anyum irtás után ilyennel fésülte ki a hajamból őket, mikor ovódásan hazavittem a tetveket.
2009. febr. 10. 11:23
 7/8 anonim válasza:
Az lenne az okos döntés, ha olyan szert választanál, ami nem kémiai, hanem fizikai úton öli meg a tetveket. ilyen pl. a hedrin!
2012. nov. 4. 21:59
 8/8 kéti22 válasza:
ki lehet irtani de hajszálanként át kell nézni nekem is a kislányom elkapta ,volt mit szenvedni vele.mindent kimosni ami rajta volt a plüss álatokat amivel játszott szóval mindent.azóta 2 hetente átnézem mindig a haját.
2014. ápr. 2. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!