Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nyugtató és koffein milyen...

Nyugtató és koffein milyen kombináció?

Figyelt kérdés

Nyugtatót vennék be, mert gátlásoldó, de nem akarom, hogy bepunnyadjak (fáradt legyek) tőle.

Ha koffeint veszek be mellé akkor nem leszek álmos, vagy a gyógyszer hatását fogja erősíteni és elalszok?

Xanax-ra gondolok.

2011. febr. 5. 23:27
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem pont olyan ideges leszel, mint most + még a fejed is fájni fog
2011. febr. 5. 23:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Xanax hatása erősebb, de a koffein kicsit felélénkít. Nyugtató és koffein, mint tűz és a víz - vagyis erősíteni egyik se fogja a másik hatását, de olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti.

Egyébként attól függ, hány mg-os Xanax, és Te hogyan reagálsz rá. Mindenképpen belassít, a sok kávétól meg annyi gyomorsavad lesz, hogy attól koldulsz! Vagyis a Xanax nem fog segíteni. Azért hívják nyugtatónak, hogy ne élénkítsen. Ez van.

2011. febr. 7. 19:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem kávét akarok inni, tablettára gondolta. (Azt akár orrba is szívhatom, bár nem biztos, hogy úgy is hat...)
2011. febr. 7. 21:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Próbáltam már. 25 mg-nál többet ne vegyél be, de igyál mellé egy erős kávét (felesleges tablettázni, mert az már túl sok és elnyomja a Xanax hatását). Élénk, de nyugodt leszel (nem leszel álmos).

Nekem tanulásnál szokott beválni, amikor már rágörcsölök és azért nem tudok koncentrálni.

2011. febr. 7. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Na szia! Én koffein és gyógyszerfüggő vagyok egyben, lassan 2 éve lesz októberben, hogy bekerültem Szegedre a pszichiátriára és szedtem 4-5 féle gyógyszert, semmit se tudtam akkor magamról mindössze 17 éves fejjel, persze a pszichiátria kegyetlen világa, szétgyógyszereztek reggelenként meg esténként, miután beállították a gyógyszereimet, hogy a 0.5-ös Rivotrilból, az Akinetonból, Ripedonból mennyit kellett szednem, előtte különböző gyógyszerek amiket teszteltek rajtam úgymond, hogy melyik lenne nekem az ideális, székletes gyógyszertől kezdve(szorulásom volt a szar korházi koszt miatt, idegösszeroppanás, pszichózis:átmeneti állapot utáni legszenvedősebb, legszarabb időszak all. ), nyugtató, szorongáscsökkentő, altató minden. Nos tudniillik, hogy a Rivotril szorongáscsökkentő(kedélyállapot/hangulatjavító), nyugtató, de ugyanakkor drog is egyben. Én 4 éve vagyok komolyabban koffeinfüggő vagy 3, amikor elkezdtem rombolni az egésségemet a dohányzással, 4 éve. Na akkor a napi adagom 1 csésze tejeskávé volt, sima mint amit az ovisok isznak. Aztán kb 10.-től uj bandák, minden, persze drogoztak, én sajnos koccintosboroztam, vedeltem mind állat, persze nem akartam kilógni a sorból.kb 2 spanom kivételével velem együtt az összes többi züllött volt, és mostanra velem együtt mindenki rossz irányba változott meg , kifordultunk magunkból na. Nos itt jönnek a képbe a gyógyszerek, a szegedi gyermek-és ifjuságpszichiátria, a laza 2.5 hónap ott töltött idő, amikor lassacskánként engedtek haza, max. 3-5 nap szünetre, vagy 4 napra esetleg, utánna vissza kellett menni. Az akinetont meg a ripedont már a pszichiáteremnek köszönhetően elhagytam fokozatosan lecsökkentve, de a Rivotril még mindig itt van velem, itt tesz engem tönkre. Már csak negyed tablettát kell belőle szedjek, de ugyanaz amúgy mind a koffeinelvonás tünetei, de vannak persze durvábbak is: pl azt érzed, hogy hangyák mászkálnak rajtad közbe meg nem, csak az 1. 2-9 nap a legnehezebb amikor lecsökkentik az adagot, na akkor az elvonási nagyon szar, ha meg koffeinnel együtt iszod, úgy kiüt.

Na leírom 1 átlagos napirendemet benn gyakorlaton koffein és gyógyszerfüggőként, hogy milyen amikor napi 1.5-2 l koffeint víz helyett megiszok és beveszek 1 rivotrilt, oké tesó?

Reggel fél7: felkelek, 6 körül felébredek, de még fél órát ráhuzok szundival na. Utánna ülök kb 5-10 percig az ágyon, 6:35-40-ig és telefonozok, kitalálom mit vegyek fel aznap, amíg kicsit felélénkülök. Aztán sminkelek, felöltözök, ha úgy van veszek a pékségben kaját magamnak a városban, 6:50 és 7:30 közt bemegyek a mamához, kicsit eszek, iszok 1 nagyobb csésze kávét. Utánna 7:20-kor vagy 7:40-kor kimegyek a buszmegbe, attól függ az indulásom, hogy melyik busszal megyek: a fél8-assal vagy a 7:50-nel. Utánna ha a fél8-cal megyek be Szekire, leszállok a nagypostánál, és elszivok 1 cigit, aztán megyek a sparba energiaitalt, kólát meg kaját, rágót venni. Ha a 7:50-nel jövök be, kezdés előtt bemegyek a sparba, aztán szivok el 1 cigit, kb jó 1 óra múlva, a napi 1 energiaitalom után. Beérek, megeszem a szenyómat, amit csináltam magamnak, aztán zsa seperni, előtte megiszok 1 energiaitalt(többnyire Hell, vagy Burn néha, max. Spar s-budge-s, ha spórolni szeretnék a kessemmel.,) ha kell, veszünk át árut is, leszedjük a csomagolást a műszaki termékekről, eldobjuk, kivisszük a szemetet stb. Aztán ha nem jönnek vevők, pihenés, ha van feladat, akkor azt csináljuk. 10 óraira általában viszek 2 turórudit vagy gyümölcsöt, hogy valahogy azért kibírjam, na. Dél-fél1 körül eszek, ha előbb megéhezek, akkor fél10-3/4 12 körül is kajázhatok akár. Kb fél2 és fél4 közt, amikor végzek, elszivok 1 cigit, aztán miután ha végeztem vagy ha hazaértem, utánna szivok csak el még 1 cigit na este fél7-kor ha délután nem is. Na a napi 1 csésze kávé után jön az energiaital: 1 doboz általában, többnyire 32g koffeintartalmú Hell. Aztán ha van kólázok kicsit, legtöbbször Pepsi lemon twist, vagy coca, vagy cherry-s, amilyen épp van na. Utánna délután iszok még 1 kávét, vagy ha ezt gyakszin nem teszem meg cigi előtt, na majd akkor a mamánál megteszem. Amúgy igen, a negyed rivotrilt este fél7 és 9 közt veszem be, de a koffein meg a rivotril ugye kiüti egymást, a rivo nyugtat meg ilyenek a lószart csökkenti a szorongást, a koffein meg felélénkít, felpörget, kicsit felébreszt, feldoppingol na. Olyan ez a 2 együtt, mind amikor drogozol: eleinte hangulatingadozásaim vannak, remeg a kezem, hol ideges vagyok, hol jókedvű és cserfes, beszédes lány, hol kiütöm magam és bealszok, hol táncolok kicsit titokban, hol bulis zenéket hallgatok, hol fáj a fejem, az izmaim fájnak, mellkasi fájdalmam is van, depis is jellemző, hangulatingadozások, az egyik percben jókedv aztán rossz, könnyű felhuzni olyankor, idegesebb leszel, idegesítőbb is, jobban begerjedek, rappesebb lesz a sok rapzenétől a szővegem, meg rappes formában rímes, oltogatós stb. De van hogy hallucinálok, homályosan látok uszik előttem minden, képi ill. hanghallucinációk is jellemzőek(flesselések), kattogás hogy nincs nálad koffein meg rivotril stb. És ya: én úgy érzem magam, mind a drogosok, amikor beállnak, ugyanúgy történik velem is minden, csak nekem legális szerekkel: gyógyszerrel és koffeinnel. Na. De hol jó hol tré.(szar=shit))Szóval igaz hogy a koffein meg a cigi meg a gyógyszerek legális drogok, legalábbis a gyógyszereknél tudtommal az erős nyugtató-szorongáscsökkentő-benzodiaizé-altató gyógyszerekre igaz ez. Pl.: Rivotril, Xanax stb. És igen: van hogy énekelek táncolok, összezevarság, nehezebb koncentráció figyelem beszéd stb, mintha hangyék mászkálnának a bőrömön néha(na a legutolsó már a gyógyszerelvonás tünete amúgy.) Aztán levertség, csendesség nállam stb. De több tünet van ennél amúgy, szinte ugyanazok, csak a gyógyszer rossz, pláne ha már régóta szedsz olyan gyógyszert mind én, úgy hiába csökkentik persze hogy függő leszel 2 év alatt. Szóval ha szeretnél koffeinezni nyugtatóval, előszőr felpörget, aztán kiüt felpörget megint kiüt és így tovább, kajak mind 1 drogos vagy 1 füves betépve, úgy fogod magad sajnos érezni....Saját tapasztalatból mondom ezeket.

2016. júl. 11. 22:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Üdv.: egy 19 éves emo lány. :) Remélem tudtam azért segíteni. A komolyabb koffeinfüggőség meg kb laza 3 hete van nálam energiaitallal együtt, mert eddig nem volt ennyire komoly. Ma is pl bementem kajázni, tömegiszonyom lett ezalatt az idő alatt, meg paranoiám. Rendes belassultam az étteremben, ott volt a tömeg, jajjjj. Kisebb sokkot kaptam, ijedten néztem mindenfele, szaporán vert a szivem, izgatott voltam stb. Aztán gyorsan elsiettem a tömeg elől nehogy meglássanak bármi. Egyedül csak a magasságtól félek (tériszony), meg a nagyobb tömegtől, a sok embertől.(tuti ezek alapján agorafóbiás vagyok, tömegiszonyos magyarul.) Rendes lelassultam, alig bírtam enni mozogni stb. Hát na enyhén sokkot kaptam, de nagyon paráztam ott a sok ember közt. Utánna hazajöttem, 1 csomó kérdés merült föl bennem persze, miért volt rendezvény, 1 csomó miért, megszólalni alig bírtam, levert voltam, és sírni akartam, de nem tudtam, nem jöttek könnyek a szemembe. Írtam spanomnak hogy segítsen.
2016. júl. 11. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!