Nyugtató és koffein milyen kombináció?
Nyugtatót vennék be, mert gátlásoldó, de nem akarom, hogy bepunnyadjak (fáradt legyek) tőle.
Ha koffeint veszek be mellé akkor nem leszek álmos, vagy a gyógyszer hatását fogja erősíteni és elalszok?
Xanax-ra gondolok.
Xanax hatása erősebb, de a koffein kicsit felélénkít. Nyugtató és koffein, mint tűz és a víz - vagyis erősíteni egyik se fogja a másik hatását, de olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti.
Egyébként attól függ, hány mg-os Xanax, és Te hogyan reagálsz rá. Mindenképpen belassít, a sok kávétól meg annyi gyomorsavad lesz, hogy attól koldulsz! Vagyis a Xanax nem fog segíteni. Azért hívják nyugtatónak, hogy ne élénkítsen. Ez van.
Próbáltam már. 25 mg-nál többet ne vegyél be, de igyál mellé egy erős kávét (felesleges tablettázni, mert az már túl sok és elnyomja a Xanax hatását). Élénk, de nyugodt leszel (nem leszel álmos).
Nekem tanulásnál szokott beválni, amikor már rágörcsölök és azért nem tudok koncentrálni.
Na szia! Én koffein és gyógyszerfüggő vagyok egyben, lassan 2 éve lesz októberben, hogy bekerültem Szegedre a pszichiátriára és szedtem 4-5 féle gyógyszert, semmit se tudtam akkor magamról mindössze 17 éves fejjel, persze a pszichiátria kegyetlen világa, szétgyógyszereztek reggelenként meg esténként, miután beállították a gyógyszereimet, hogy a 0.5-ös Rivotrilból, az Akinetonból, Ripedonból mennyit kellett szednem, előtte különböző gyógyszerek amiket teszteltek rajtam úgymond, hogy melyik lenne nekem az ideális, székletes gyógyszertől kezdve(szorulásom volt a szar korházi koszt miatt, idegösszeroppanás, pszichózis:átmeneti állapot utáni legszenvedősebb, legszarabb időszak all. ), nyugtató, szorongáscsökkentő, altató minden. Nos tudniillik, hogy a Rivotril szorongáscsökkentő(kedélyállapot/hangulatjavító), nyugtató, de ugyanakkor drog is egyben. Én 4 éve vagyok komolyabban koffeinfüggő vagy 3, amikor elkezdtem rombolni az egésségemet a dohányzással, 4 éve. Na akkor a napi adagom 1 csésze tejeskávé volt, sima mint amit az ovisok isznak. Aztán kb 10.-től uj bandák, minden, persze drogoztak, én sajnos koccintosboroztam, vedeltem mind állat, persze nem akartam kilógni a sorból.kb 2 spanom kivételével velem együtt az összes többi züllött volt, és mostanra velem együtt mindenki rossz irányba változott meg , kifordultunk magunkból na. Nos itt jönnek a képbe a gyógyszerek, a szegedi gyermek-és ifjuságpszichiátria, a laza 2.5 hónap ott töltött idő, amikor lassacskánként engedtek haza, max. 3-5 nap szünetre, vagy 4 napra esetleg, utánna vissza kellett menni. Az akinetont meg a ripedont már a pszichiáteremnek köszönhetően elhagytam fokozatosan lecsökkentve, de a Rivotril még mindig itt van velem, itt tesz engem tönkre. Már csak negyed tablettát kell belőle szedjek, de ugyanaz amúgy mind a koffeinelvonás tünetei, de vannak persze durvábbak is: pl azt érzed, hogy hangyák mászkálnak rajtad közbe meg nem, csak az 1. 2-9 nap a legnehezebb amikor lecsökkentik az adagot, na akkor az elvonási nagyon szar, ha meg koffeinnel együtt iszod, úgy kiüt.
Na leírom 1 átlagos napirendemet benn gyakorlaton koffein és gyógyszerfüggőként, hogy milyen amikor napi 1.5-2 l koffeint víz helyett megiszok és beveszek 1 rivotrilt, oké tesó?
Reggel fél7: felkelek, 6 körül felébredek, de még fél órát ráhuzok szundival na. Utánna ülök kb 5-10 percig az ágyon, 6:35-40-ig és telefonozok, kitalálom mit vegyek fel aznap, amíg kicsit felélénkülök. Aztán sminkelek, felöltözök, ha úgy van veszek a pékségben kaját magamnak a városban, 6:50 és 7:30 közt bemegyek a mamához, kicsit eszek, iszok 1 nagyobb csésze kávét. Utánna 7:20-kor vagy 7:40-kor kimegyek a buszmegbe, attól függ az indulásom, hogy melyik busszal megyek: a fél8-assal vagy a 7:50-nel. Utánna ha a fél8-cal megyek be Szekire, leszállok a nagypostánál, és elszivok 1 cigit, aztán megyek a sparba energiaitalt, kólát meg kaját, rágót venni. Ha a 7:50-nel jövök be, kezdés előtt bemegyek a sparba, aztán szivok el 1 cigit, kb jó 1 óra múlva, a napi 1 energiaitalom után. Beérek, megeszem a szenyómat, amit csináltam magamnak, aztán zsa seperni, előtte megiszok 1 energiaitalt(többnyire Hell, vagy Burn néha, max. Spar s-budge-s, ha spórolni szeretnék a kessemmel.,) ha kell, veszünk át árut is, leszedjük a csomagolást a műszaki termékekről, eldobjuk, kivisszük a szemetet stb. Aztán ha nem jönnek vevők, pihenés, ha van feladat, akkor azt csináljuk. 10 óraira általában viszek 2 turórudit vagy gyümölcsöt, hogy valahogy azért kibírjam, na. Dél-fél1 körül eszek, ha előbb megéhezek, akkor fél10-3/4 12 körül is kajázhatok akár. Kb fél2 és fél4 közt, amikor végzek, elszivok 1 cigit, aztán miután ha végeztem vagy ha hazaértem, utánna szivok csak el még 1 cigit na este fél7-kor ha délután nem is. Na a napi 1 csésze kávé után jön az energiaital: 1 doboz általában, többnyire 32g koffeintartalmú Hell. Aztán ha van kólázok kicsit, legtöbbször Pepsi lemon twist, vagy coca, vagy cherry-s, amilyen épp van na. Utánna délután iszok még 1 kávét, vagy ha ezt gyakszin nem teszem meg cigi előtt, na majd akkor a mamánál megteszem. Amúgy igen, a negyed rivotrilt este fél7 és 9 közt veszem be, de a koffein meg a rivotril ugye kiüti egymást, a rivo nyugtat meg ilyenek a lószart csökkenti a szorongást, a koffein meg felélénkít, felpörget, kicsit felébreszt, feldoppingol na. Olyan ez a 2 együtt, mind amikor drogozol: eleinte hangulatingadozásaim vannak, remeg a kezem, hol ideges vagyok, hol jókedvű és cserfes, beszédes lány, hol kiütöm magam és bealszok, hol táncolok kicsit titokban, hol bulis zenéket hallgatok, hol fáj a fejem, az izmaim fájnak, mellkasi fájdalmam is van, depis is jellemző, hangulatingadozások, az egyik percben jókedv aztán rossz, könnyű felhuzni olyankor, idegesebb leszel, idegesítőbb is, jobban begerjedek, rappesebb lesz a sok rapzenétől a szővegem, meg rappes formában rímes, oltogatós stb. De van hogy hallucinálok, homályosan látok uszik előttem minden, képi ill. hanghallucinációk is jellemzőek(flesselések), kattogás hogy nincs nálad koffein meg rivotril stb. És ya: én úgy érzem magam, mind a drogosok, amikor beállnak, ugyanúgy történik velem is minden, csak nekem legális szerekkel: gyógyszerrel és koffeinnel. Na. De hol jó hol tré.(szar=shit))Szóval igaz hogy a koffein meg a cigi meg a gyógyszerek legális drogok, legalábbis a gyógyszereknél tudtommal az erős nyugtató-szorongáscsökkentő-benzodiaizé-altató gyógyszerekre igaz ez. Pl.: Rivotril, Xanax stb. És igen: van hogy énekelek táncolok, összezevarság, nehezebb koncentráció figyelem beszéd stb, mintha hangyék mászkálnának a bőrömön néha(na a legutolsó már a gyógyszerelvonás tünete amúgy.) Aztán levertség, csendesség nállam stb. De több tünet van ennél amúgy, szinte ugyanazok, csak a gyógyszer rossz, pláne ha már régóta szedsz olyan gyógyszert mind én, úgy hiába csökkentik persze hogy függő leszel 2 év alatt. Szóval ha szeretnél koffeinezni nyugtatóval, előszőr felpörget, aztán kiüt felpörget megint kiüt és így tovább, kajak mind 1 drogos vagy 1 füves betépve, úgy fogod magad sajnos érezni....Saját tapasztalatból mondom ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!