Szerintetek kevés ez a vérnyomás ebben az életkorban?
16 éves vagyok, 74 kg és 194 cm
megmértem saját kezüleg a vérnyomásom a nyakamnál és 81- et számoltam 60 mp alatt , anyám szerint ez kevés, mostanában nagyon fáj a fejem ezért mértem meg
szerintetek is kevés?
és lehet hogy ettöl fáj a fejem?
akkor pulzus, de nem tudhatok mindent na :)
amugy a válaszokat köszi
Elsősorban nem a vérnyomásodat mérted meg, hanem a pulzusodat. Másodsorban, fontos, hogy sportolás után, vagy nyugalmi állapotban mérted-e meg.
Ha sportolsz, akkor egyébként is nyugalmi állapotban alacsonyabb a pulzusod, mint másnak, mert így pihen a szív. Szerintem egyébként normális még a pulzusod, a 70-80 érték ideális.
A fejfajas is a legtobb fajdalomhoz hasonloan nem az igazi baj, ez csupan a szervezetben valamilyen rendellenessegnek a tunete.
Egy sima fejfajas miatt meg nem kell aggodni, azokra kell odafigyelni, melyek rendszeresen jelentkeznek, tobb napon at tartanak, s de ekkor mar arra is odakell figyelni, hogy milyen tunettel jelentkezik. pl. latasi problema, nyak merevedes stb. tehat figyeld meg ezt a jelentkezo fajdalmat, s igy konnyebben fogod megtalalni az okot.
A feszult fejfajas altalaban a nyak es fejizmok erzelmi stressz hatasra fellepo megmerevedese. fizikai stressz, a szem tulerositese, a hatgerincproblemak is lehetnek az okozoi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!