Felnőtt korban hogy távolítják el a mandulát? Mire számíthatok utána?
eleg brutalisan szedik ki, de szerencsere kozben nem nagyon fogsz semmit erezni. gyakorlatilag lenyulnak es letepik/vagjak a helyerol.
sajnos pont most hallottam gyerekrol akinek megsertettek a nyaki veroeret kozben, de nem vettek eszre, hazakuldtek. par napra ra evett vmit, ami sebet csinalt a megsertett eren, elkezdett omleni orran-szajan a ver. mire kijott a mento elverzett. nem ijeszgetni akartalak csak felhivni a figyelmed h attol mert ez 1 rutin mutet, legy nagyon ovatos az orvos-valasztassal, a vizsgalatokkal. kerdezz batran, ne hagyd h az orvosok elintezzenek 1-2 mondattal.
mandula nelkul ritkabban lesznek torok-panaszaid. de a mandula 1 fontos nyirokszerv (ha egeszseges) es nem szabad "foloslegeskent" kezelni.mandula nelkul lehet h hajlamosabb leszel mas megbetegedesekre.
ha nem durva a helyzet szerintem erdemes varni meg 1 kicsit, hatha helyrejon. nekem szinte minden evben ki akarjak szedni, de mindig helyrejon.
szerencsere 3 par mandulad van es rendszerint csak a torokmandulakat veszik ki ugyh meg marad 4db. legy ovatos es sok szerencset!
Én 20 éves voltam, mikor kiszedték. ( 1991 )
Akkor borzalmas volt.
Rengeteg vért köptem, a műtét után 2 nappal leszakadt a heget védő sárgás hártya ( ezt nem tudom, hogy mi lehet ).
Akkor még egy hétig bent kellett maradni a kórházban, enni nagyon nem lehetett, csak pár nap után áztatott zsemlét, kiflit.
Nagyon kellemetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!