Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan igényelhetek plasztik...

Hogyan igényelhetek plasztik taj kártyát?

Figyelt kérdés
Hallottam arról, hogy léteznek plasztik taj kártya. Azt hol tudok igényelni? Mert a régi már megkopott kicsit. Vagy keverem esetleg valamivel? Mert a neten nem találtam róla semmi tájékoztatót.
2011. jan. 29. 21:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Még nem láttam olyat, de ez nem zárja ki, hogy létezik...

Én az enyémet lamináltam, úgyhogy most vízhatlan:)

2011. jan. 29. 21:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Az enyém is kopott ezért simán csak lelamináltattam.

Plasztik taj kártyáról még nem hallottam, de valami azt súgja, hogy az én megoldásom olcsóbb volt.

2011. jan. 29. 21:30
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor lehet laminált kártyát láttam.

De nekem még az a zöld van és tudtommal már van belőle fehér is. Nem?

2011. jan. 29. 21:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, a legújabbak fehérek.

Még valami: a TAJ számodat írd bele pl. a mobilodba. Ha nincs nálad a kártya, de be tudod mondani az érvényes TAJ számodat, az ugyanúgy érvényes, hiszen a programok ellenőrzik a biztosításod érvényességét. Amikor vizsgálatra jelentkezel, azt sehol sem rögzítik, hogy a kártyádat lobogtattad-e, vagy csak közölted az érvényes számot. Még egy fénymásolat is megfelelő a kártyádról.

2011. jan. 29. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Amire te gondolsz, az az Európai Egészségbiztosítási Kártya, ami akkor kell ha EU-b belül utazol. Három évig érvényes, és rajta van a TAJ szám, de nem tudom, hogy hazai szolgáltatók elfogadják-e. Oda elvileg a klópapírra nyomott, mindent összetintázó sajtfecni kell, ami életed végéig érvényes, és csak pénzért cserélik ki, ha megrongálódott. (Nekem kettő is van, egy tartaléknak, annak idején duplán kaptam.)
2011. jan. 29. 23:55
 6/7 anonim ***** válasza:

"Még egy fénymásolat is megfelelő a kártyádról."

Hát:

-véradásnál nem, oda eredeti kell. Elvileg ha lelaminálod, már akkor sem érvényes

-láttam már kiírva, hogy Taj kártya hiányában csak adminisztrációs díjért látnak el.

2011. jan. 29. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Véradással kapcsolatban nincs információm, egyebekben fenntartom, amit írtam. Én is a betegellátásban dolgozom, nem követeljük nézegetésre a kártyát a betegtől, ha tud érvényes biztosítást igazoló TAJ számot mondani. Legtöbbször az is szerepel az előző leletén, vagy a beutalón. Amint beütjük a programba, a beteg minden adata láthatóvá válik. Legfőképpen az, hogy van-e érvényes biztosítása. Ha nincs, akkor is el kell látni, de kap egy formanyomtatványt, amiben figyelmeztetik a biztosításának rendezésére. Tehát nem a kártya fizikális megléte az elsődleges, hanem a rendezett biztosítás. Ahogyan írtam, a betegfelvételi rendszerben SEHOL nem lehet rögzíteni, hogy van-e a betegnél kártya, annak nincsen sorszáma sem és érvényességi idő sem szerepel rajta, szóval nagyon komoly:)
2011. jan. 30. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!