Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mik ezek a csomószerűségek?

Mik ezek a csomószerűségek?

Figyelt kérdés

Az arcomon. Most nem ilyen rákra gondolok vagy ilyesmi, simán csak pattanásféle. Nem tör a felszínre, tehát a bőröm alatt marad, simán kitapintható, elég nagy, csomószerűség, és baromira fáj.. Annyit tudok, hogy marha lassan szívódnak fel, több hét, de több hónap is akár.. Kinyomni nem lehet, mert ha nagyon meg lesznek nyomva, akkor egyrészt baromira fáj, másrészt sanszos hogy igy belilul, meg utána meglátszódik, és amúgy se jön belőle semmi.

Mondom, néhány van az arcomon, látni nem, csak érezni lehet... Eléggé zavar, mert fáj, mint mondtam, és ha ilyen rohadt sokáig tart, hogy elmúljanak...

2011. jan. 28. 17:28
 1/10 tetris ***** válasza:

Furunkulus a neve a kis édeseknek. És tényleg nem lehet kinyomni, pedig az embernek olyan érzése van, hogy tele van trutyival.

Kár is nyomkodni, meg kell várni míg felszívódik.Nem lehet tenni ellene semmit.

2011. jan. 28. 17:34
 2/10 A kérdező kommentje:
De semmi külső nyomuk nincs, meg nem gennyedzenek, vagy ilyesmi... Ráadásul tisztán tartom magam, és rendesen van kezelve az arcom, sose hanyagolom el
2011. jan. 28. 17:35
 3/10 tetris ***** válasza:
Igen, furunkulus. A bőrön nem látszik semmi, de az az izé ott van, te érzed. Fájdalmas csomó, ami tapintásra olyan, mint egy trutyival teli pattanás, közben meg nem látszik semmi a bőrön. És kinyomhatatlan.
2011. jan. 28. 17:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem lehet, hogy bizonyos ok van a háttérben? Vagy ez tök random jelenik meg az emberen... Nagyon csúnya neve van, rögtön az ilyen gennyes, elfajzott izék jutnak az eszembe... :S
2011. jan. 28. 17:41
 5/10 tetris ***** válasza:
Mert azok is! CSúnya elfajzott, gennyes izék.
2011. jan. 28. 17:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor miben különbözik a pattanástól? Pár napja hasonló megjelent az arcomon is, nagy volt, be volt gyulladva, de ki lett nyomva és most már gyógyul viszonylag szépen. Nem sak annyi a különbség, hogy ezek is pattanások, csak nem törtek a felszínre...? Valamitn mitől alakul ki ilyen?
2011. jan. 28. 17:48
 7/10 tetris ***** válasza:

Igen, az a különbség, hogy a furunkulus a bőr mélyebb rétegeiben keletkezik, és nem tör a felszínre.

A pattanás viszont feltör.

Azt nem tudom, hogy miképpen lehet megszüntetni, és gyógyítani.

2011. jan. 28. 17:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Áh értem már... Hát, ha mindenféle vértisztító löttyöt iszom (gyógytea), gondolom mindenképp javít az állapoton.

Mennyi köze lehet a sima kamaszkori pattanásossághoz? Nincs olyan sok pattanásom, sőt, igazából tiszta lenne az arcom, ha ezek, meg pár régi seb nem lenne (nem látszódnak, szintén csak kitapintható állapotúak, de már hónapok óta ott vannak, és baromi lassan tűnnek el)

2011. jan. 28. 17:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is vannak ilyenjeim (gyűlölöm), de az én szépségeimet egy idő után ki lehet nyomni... Pedig nem szadulom őket, egyszerűen egy idő után hozzáérek és egy tetemes mennyiség kijön.
2011. jan. 28. 18:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Tudom... Nekem pont ott is volt elég sokáig (talán hetekig), két szemöldököm közti részen... Igazából nem látszott annyira, mert nem volt se gyulladt, se semmi,csak rengeteg "cucc" volt benne, és hát.. én baromira éreztem. Aztán valamiért ki lehetett nyomni, és viszonylag gyorsan begyógyult. De a mostaniak főleg az arcomon vannak száj és fül között valahol fél úton... Itt ha megnyomom, alapból baromira fáj :S
2011. jan. 28. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!